Site icon Cityportal.gr

Όλες οι αλλαγές στο λιανεμπόριο από σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Αλλάζει το τοπίο στο λιανεμπόριο σύμφωνα με τα νέα μέτρα. Η Ελλάδα χωρίζεται σε τέσσερεις ζώνες και ανάλογα με την περιοχή διαμονής των πολιτών υπάρχουν και  διαφορετικά μέτρα στη λειτουργία του εμπορίου. Υπάρχουν πλέον οι κίτρινες περιοχές, οι κόκκινες περιοχές, οι πολύ κόκκινες περιοχές (πολύ αυξημένου υγειονομικού κινδύνου) και οι μητροπολιτικές περιοχές της χώρας όπου κατατάσσεται η Αττική και η Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης. Πώς και ποιες μέρες θα λειτουργεί η αγορά σε όλη τη χώρα

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου, τα supermarket δεν θα μπορούν να πωλούν μια σειρά από προϊόντα όπως τα ακόλουθα:

1. Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού

2. Τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σε εξειδικευμένα καταστήματα

3. Εξοπλισμό ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

4. Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα με εξαίρεση τα είδη ύπνου, κουβέρτες, παπλώματα κλπ.

5. Λιανικό εμπόριο χαλιών, επενδύσεων δαπέδου και τοίχου

6. Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών (μόνο βύσματα, πρίζες και άλλες συσκευές για την διακοπή ή την προστασία ηλεκτρικών κυκλωμάτων κλπ)

7. Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών κλπ Εξαιρούνται οι σκούπες, οι λαμπήρες, οι βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα κλπ

8. Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους

9. Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων με κάποιες εξαιρέσεις (καλσόν, παλτά κλπ)

10. Λιανικό εμπόριο υποδημάτων

Κατά συνέπεια, από σήμερα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου επανέρχονται οι κόκκινες κορδέλες σε εκατοντάδες προϊόντα στα σούπερ μάρκετ τα οποία για την Αττική και την Θεσσαλονίκη θα  λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 20:00 τις καθημερινές και από τις 07:00 έως τις 17:00 το Σαββατοκύριακο (Σάββατο οπωσδήποτε και Κυριακή αν επιτραπεί συνολικά η λειτουργία των καταστημάτων).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ  το επόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Exit mobile version