Site icon Cityportal.gr

Όλες οι σημερινές ταινίες στη τηλεόραση (Κυριακή) – ποιες προτείνουμε

Όλες οι σημερινές ταινίες στη τηλεόραση (Κυριακή) - ποιες προτείνουμε
Σινεμά Κυριακή βράδυ στη TV: Το cityportal όπως κάθε μέρα παρουσιάζει όλες τις ταινίες που παίζονται το βράδυ στην τηλεόραση. Σχολιάζουμε και προτείνουμε πάντα με καλή διάθεση και open mind, πέρα από τις κλασικές ταινίες που εξύμνησε η κριτική και αυτές που “εθαψαν”, όπως και αυτές που αγαπήθηκαν από το κοινό. Προτείνουμε ταινίες αλλά με δεδομένο πως δεν είναι όλες οι ταινίες για όλους. Πχ με αυτή που εσύ εκστασιάζεσαι, ο άλλος μπορεί να κόβει φλέβες. Και με τη ταινία που εσένα σε διασκεδάζει υπάρχουν κάποιοι που παθαίνουν κατάθλιψη. Για αυτό και ενίοτε τα σχόλια που προηγούνται των ταινιών σκιαγραφούν και τη κατηγορία των σινεφίλ (μια και ευδοκιμούν πολλά και διαφορετικά είδη) που προτείνουμε να τις παρακολουθήσουν (ή να τις αποφύγουν). 

Τι παίζει η τηλεόραση απόψε – ποιες ταινίες προτείνουμε

21:00 Δεσποινίς Διευθυντής (1964) STAR Κωμωδία
21:00 Doctor Strange (2016) ALPHA Περιπέτεια
23:00 SMAC (2016) ΕΡΤ2 Δράμα
23:30 Αόρατος Εραστής (1990) ΑΝΤ1 Φαντασίας
01:00 Ψεύτης Ήλιος (1994) ΕΡΤ1 Δράμα
01:30 Διασταυρούμενα Πυρά (2012) OPEN Περιπέτεια
02:45 Sin City: Η Κυρία Θέλει Φόνο (2014) STAR Θρίλερ 
03:30 Αποικία 7 (2013) OPEN Περιπέτεια

Όλες οι Ταινίες σήμερα στην TV (Σχόλια, Κριτική, Υπόθεση)

21:00 Δεσποινίς Διευθυντής (1964) STAR Κωμωδία
Είναι  μία από τις πιο χαριτωμένες κομεντί του ελληνικού κινηματογράφου, με καταπληκτικές ερμηνείες ΟΛΩΝ των ηθοποιών. Με ατάκες που έχουν αφήσει εποχή ενώ παράλληλα υπαρχουν μερικές σκηνές της ταινίας – από τις καλύτερες του ελληνικού κινηματογράφου – που έχουν χαρακτηριστεί κλασικές. Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Λίλη Παπαγιάννη, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ελένη Ζαφειρίου, Κώστας Καρράς, Νίτσα Μαρούδα, Κατερίνα Γώγου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ελένη Μαυρομάτη, Περικλής Χριστοφορίδης Υπόθεση: Η Λίλα Βασιλείου, πολιτικός μηχανικός, που μόλις έχει πάρει το δίπλωμά της,  αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας τεχνικής εταιρείας έχοντας διαρκώς στο πλευρό της τον υπερπροστατευτικό πατέρα της. Θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα της ως επιστήμων, παραμελεί τη θηλυκότητα της αποθαρρύνοντας το φλερτ του υφισταμένου της υπομηχανικού και λάτρη του γυναικείου φύλου Αλέκου Σαμιωτάκη. Όταν τον ερωτεύεται, παροτρύνεται από την ξαδέλφη της, Αθηνά, να μεταμορφωθεί σε ναζιάρικο θηλυκό…
 
21:00 Doctor Strange (2016) ALPHA Περιπέτεια
Ο αντισυμβατικός Doctor Strange, ο new age υπερήρωας της Marvel, στην αιώνια μάχη του καλού με το κακό, σώζει τον πλανήτη χρησιμοποιώντας μαγικές ικανότητες και θαυματουργά μυστικά. Η εξαιρετική χρήση των εφέ, το έξυπνο χιούμορ και ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών (ανάμεσά τους οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τίλντα Σουίντον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαντς Μίκελσεν) συμβάλλουν στη δημιουργία ενός γοητευτικού κινηματογραφικού σύμπαντος, το οποίο ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, γνωρίζοντας μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Η ζωή του διάσημου νευροχειρουργού, Dr. Stephen Strange, αλλάζει ριζικά όταν ένα τρομερό αυτοκινητικό ατύχημα καταδικάζει τα δύο χέρια του σε πλήρη ανικανότητα. Αδυνατώντας να βρει θεραπεία μέσω της παραδοσιακής ιατρικής, ο Strange θα καταφύγει σε κάθε πειραματική λύση, κινδυνεύοντας να χάσει όλη την περιουσία του σε μια προσπάθεια που τελικά φαίνεται μάταιη. Η ελπίδα, όμως, θα του κλείσει το μάτι όταν γνωρίσει έναν παραπληγικό, που μυστηριωδώς κατάφερε να θεραπεύσει ένα αντίστοιχο πρόβλημα στα πόδια του. Σύντομα λοιπόν, ο Strange θα περάσει τις πύλες του Kamar-Taj, ενός κέντρου θεραπείας απρόσιτου στους πολλούς, που θα αποδειχθεί κάτι περισσότερο από αυτό που φαίνεται. Εκεί, θα μυηθεί στις μυστικές εναλλακτικές διαστάσεις του σύμπαντος από μια ομάδα μάγων, που κρατά στα… επιδέξια χέρια της τα κλειδιά της Γνώσης. Για να κατακτήσει όμως τη δύναμη που χρειάζεται, θα πρέπει να ξεπεράσει τις σκοτεινές διαστάσεις και τις σκιές που απειλούν τον κόσμο γύρω του. Πάνω απ? όλα όμως, θα πρέπει να αποφασίσει, αν θα επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων ή θα παραμείνει στους κόλπους των μάγων… Με τον «Doctor Strange», τη 14η ταινία της, η Marvel ξεκλειδώνει το μυστήριο του πνεύματος της Ανατολής και ανανεώνει τη σειρά των ταινιών της με έναν από τους πιο ιδιαίτερους και επιδραστικούς χαρακτήρες του Marvel Cinematic Universe. Η ταινία φιλοξενεί ένα από τα πιο συναρπαστικά καστ ηθοποιών. Ο θρίαμβος των φαντασμαγορικών ειδικών εφέ της τιμήθηκε με πολλές υποψηφιότητες σε διαφορετικές κινηματογραφικές βραβεύσεις, μεταξύ άλλων και των Όσκαρ®. Σκηνοθεσία: Σκοτ Ντέρικσον Ηθοποιοί: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τίλντα Σουίντον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαντς Μίκελσεν, Τσιούετελ Έτζιοφορ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Μπένεντικτ Γουόνγκ, Μάικλ Στάλμπεργκ
 
23:00 SMAC (2016) ΕΡΤ2 Δράμα
Το «SMAC» (από την πρωτεΐνη Second Mitochondrial Activator of Caspases) είναι ένα τρυφερό κοινωνικό δράμα, κάτι ασυνήθιστο για το σύγχρονο ελληνικό σινεμά. Ξεχωρίζει η εξαιρετική ερμηνεία της Βαγγελιώς Ανδρεαδάκη  στο ρόλο μιας μεσήλικης ομοφυλόφιλης γυναίκας που ζει μόνη της και κλονίζεται όταν μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Παράλληλα, έρχεται κοντά με έναν άστεγο της γειτονιάς της, τον οποίο και αποφασίζει να φιλοξενήσει για λίγες μέρες. Σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ: Ηλίας Δημητρίου. Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Κοκιασμένος, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Στέφανος Μουάγκε, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαριλίζ Ριτσάρδη, Ιορδάνης Χούρσογλου. Υπόθεση: Η Ελένη ζει μια μάλλον όμορφη ζωή, έχει διευθυντική θέση σε μια τράπεζα και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν μαθαίνει ότι έχει καρκίνο. Σ εκείνη την περίοδο, που πρέπει να επανακαθορίσει τη ζωή της, συναντά τον Ανδρέα, έναν άστεγο άνδρα, που κοιμάται τα βράδια στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Εκείνος είναι που, όταν της ληστέψουν την τσάντα θα τη βοηθήσει να μπει στο διαμέρισμά της, γεγονός που στέκεται αφορμή να αναπτύξουν μια πιο στενή σχέση, που σίγουρα εξυπηρετεί και τους δύο. Η Ελένη και ο Ανδρέας ανακαλύπτουν σταδιακά, πως δεν προέρχονται από τόσο διαφορετικούς κόσμους, όσο θα πίστευαν, και είναι πολλά αυτά που τους ενώνουν.
 
23:30 Αόρατος Εραστής (1990) ΑΝΤ1 Φαντασίας
Είναι μια από αυτές τις ταινίες που θα χαρακτήριζε κάποιος πριν τη δει, ως χαζοαμερικανια. Αλλά στη πραγματικότητα είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ μυστηρίου με πολύ χιούμορ. Ο “Αόρατος Εραστής” είναι  μια ταινία που θα απολαύσετε, θα σας ξαφνιάσει και θα σας φθάσει στο σημείο να αναρωτηθείτε αν συμβαίνουν αυτά και στη πραγματικότητα. Η Whoopi Goldberg είναι σκέτη απόλαυση και προσθέτει σε μια ταινία θριλερ μυστηρίου το κωμικό στοιχείο που την κάνει ιδιαίτερη χωρίς να γίνεται γελοία. Γι αυτή την ερμηνεία κατέκτησε και το μοναδικό χρυσό αγαλματάκι της καριέρας της. Σκηνοθεσία: Τζέρι Ζάκερ Παίζουν: Πάτρικ Σουέιζι, Ντέμι Μουρ, Γούπι Γκόλντμπεργκ. Υπόθεση: Σε μια νυχτερινή βόλτα με τη γυναίκα του Μόλι ένας κακοποιός πυροβολεί και σκοτώνει τον Σαμ. Εκείνος γίνεται φάντασμα με σκοπό να προστατέψει τη Μόλι και επικοινωνεί μαζί της μέσω ενός ψευτο-μέντιουμ.
 
01:00 Ψεύτης Ήλιος (1994) ΕΡΤ1 Δράμα
Η ταινία -μεταξύ άλλων- έχει αποσπάσει: Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το 1995 και το Μέγα Βραβείο, καθώς και το Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών το 1994. Σκηνοθεσία: Νικίτα Μιχάλκοφ. Παίζουν: Νικίτα Μιχάλκοφ, Όλεγκ Μένσικοφ, Ιγκεμπόρα Νταπκουνάιτε, Ναντέσντα Μιχάλκοβα, Βλαντιμίρ Ίλιν. Υπόθεση: Σοβιετική Ένωση, 1936. Οι ειδυλλιακές διακοπές του ήρωα της Επανάστασης, συνταγματάρχη Κοτόφ, διαταράσσονται από την εμφάνιση του Ντμίτρι, πρώην αρραβωνιαστικού της γυναίκας του και προστατευόμενου της οικογένειάς της, ύστερα από δεκάχρονη απουσία. Ο Ντμίτρι γοητεύει αμέσως τους ανθρώπους του σπιτιού, με την πνευματικότητα και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του. Ο γερο-Κοτόφ, όμως, δεν ξεγελιέται εύκολα. Βρισκόμαστε σε εποχή σκληρού σταλινισμού και η επίσκεψη του Ντμίτρι κρύβει σκοτεινά κίνητρα. 
 
01:30 Διασταυρούμενα Πυρά (2012) OPEN Περιπέτεια
Είναι από τις ταινίες που σε κάνει να σκέφτεσαι σε τι οικονομικά αδιέξοδα μπορεί να έχει καταλήξει ένας ηθοποιος σαν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο ώστε να δεχθεί να συμμετέχει σε κάτι τόσο κακό. Σκηνοθεσία: Τζέσι Τερέρο Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, 50 Cent, Φόρεστ Γουίτακερ. Υπόθεση: Ένας νεοσύλλεκτος εντάσσεται στην ομάδα ενός διεφθαρμένου αστυνομικού που ήταν συνεργάτης του δολοφονημένου πατέρα του, και μαθαίνει την αληθινή αιτία του θανάτου του.
 
02:45 Sin City: Η Κυρία Θέλει Φόνο (2014) STAR Θρίλερ 
Σκηνοθεσία: Φρανκ Μίλερ, Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ Παίζουν: Μίκι Ρουρκ, Τζέσικα Άλμπα, Τζος Μπρόλιν, Τζόσεφ Γκόρντον Λεβίτ, Ροζάριο Ντόσον, Μπρους Γουίλις, Έυα Γκριν, Ρέι Λιότα, Τζέιμι Κινγκ, Κρίστοφερ Μελόνι Υπόθεση: Σε μια πόλη, που δεν υπάρχει δικαιοσύνη, οι απεγνωσμένοι αναζητούν εκδίκηση και αδίστακτοι δολοφόνοι διασταυρώνονται στο διάσημο κλαμπ Pecos. Ο Μαρβ βρίσκεται  στη μέση μιας σφαγής και προσπαθεί να θυμηθεί τα γεγονότα, που προηγήθηκαν.  Ο Τζόνι, ένας υπερόπτης τζογαδόρος έρχεται αντιμέτωπος με τον πιο αιμοσταγή κακό της Αμαρτωλής Πόλης, το γερουσιαστή Ρόαρκ. Ο Ντουάιτ ΜακΚάρθι βρίσκεται στην τελική του αναμέτρηση με τη γυναίκα των ονείρων του αλλά και χειρότερο εφιάλτη του, την Έιβα Λορντ. Στον απόηχο της αυτοκτονίας του Τζον Χάρτιγκαν, η Νάνσυ Κάλλαχαν ζητάει εκδίκηση… Η ταινία είναι βασισμένη στο εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Φρανκ Μίλλερ «Η Κυρία Θέλει Φόνο».
 
03:30 Αποικία 7 (2013) OPEN Περιπέτεια
Αν πάσχεις από αυπνίες και είσαι ξύπνιος να τη δείς, είναι από τις ταινίες που εντάσονται στη κατηγορία, “καλή είναι αμα θέλεις να περάσεις την ώρα σου”. Σκηνοθεσία: Τζεφ Ρένφρο Παίζουν: Λόρενς Φίσμπερν, Κέβιν Τζέγκερς, Μπιλ Πάξτον. Υπόθεση: Σε μια μελλοντική εποχή των παγετώνων, μια ομάδα επιζώντων καλείται να αντιμετωπίσει έναν κίνδυνο απειλητικότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 
_________________________
 
Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα τηλεόρασης 
για όλη τη μέρα και όλα τα κανάλια
___________________________
 

 

Exit mobile version