Site icon Cityportal.gr

ΟΛΕΣ οι σημερινές ταινίες (15) στην τηλεόραση | Δευτέρα

Σκηνή απο την ταινία Μια Καλή Χρονιά- A Good Year (2006)

Μια Καλή Χρονιά- A Good Year (2006)

Αυτές είναι οι ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) ταινίες στην τηλεόραση που έχουν προγραμματίσει για σήμερα τα τηλεοπτικά κανάλια, Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021. Καθημερινά μπορείτε να βλέπετε ΟΛΕΣ τις ταινίες που παίζουν στην τηλεόραση για την τρέχουσα ημέρα πατώντας:

   Ταινίες στην τηλεόραση

Σήμερα σας προτείνουμε να μη χάσετε


Οι Γαμπροί της Ευτυχίας (1962)
Μια από τις σημαντικότερες και πιο αγαπημένες κλασικές κωμωδίες που έχουν γράψει οι Τσιφόρος – Βασιλειάδης. Με διαχρονικό χιούμορ, κλασική σήμερα, αλλά τον καιρό που προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 δεν τα πήγε πολύ καλά.  


Μια Καλή Χρονιά(2006)
Μια ρομαντική κομεντί με εξαιρετικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτη γυρισμένη στη Γαλλική εξοχή. Θα ζηλέψεις λίγο και ίσως νοσταλγήσεις την εποχή που και εσύ ονειρευόσουν να φύγεις από τη πόλη. Ποτέ δεν είναι αργά


Έβερεστ (2015)
Εντυπωσιακή ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα (σε μία ίσως από τις πιο περιπετειώδεις ορειβατικές αποστολές, τον Μάιο του 1996)


ΠΡΟΣΟΧΗ Αν διαβάσετε τις πληροφορίες που έχουμε για κάθε ταινία θα βρείτε ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ που έχουν ενδιαφέρον – το cityportal καθημερινά σας ενημερώνει για ΟΛΕΣ τις ταινίες της ημέρας.

 


Δευτέρα 15 Μαρτίου
Πρόγραμμα ταινιών στην τηλεόραση


Οι Ήρωες του Δάσους 2 (2008)
07:00 στον Ant1  


Ο Σκούμπι Ντου και ο Βασιλιάς Καλικάντζαρος (2008)
07:40 στο Star   


Οι Ήρωες του Δάσους: Περιπέτειες στο Τσίρκο – Open Season 3 (2010)
08:30 στον Ant1   


Τομ και Τζέρι: Ο Μάγος του Οζ – Tom and Jerry & The Wizard of Oz (2011)
09:15 στο Star  


Σον το Πρόβατο: Η Ταινία – Shaun the Sheep Movie (2015)
10:00 στην ΕΡΤ2   


Ρίο – Rio (2011)
10:15 στο Star   


Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά (1970)
12:10 στο Star   


Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961)
13:00 στον Alpha   


Οι Γαμπροί της Ευτυχίας (1962)
17:00 στο Open   


Μια Καλή Χρονιά(2006)
21:00 στο Open   


Ωραίο μου Διαζύγιο – Brillantissime (2018)
22:00 στην ΕΡΤ2   


Ο Συνήγορος – The Counselor (2013)
23:00 στον Alpha   


Έβερεστ (2015)
00:30 στο Star   


Τρελάδικο Πολυτελείας (1990)
01:30 στον Alpha   


Cosmopolis (2012)
03:15  Open 

 


Πληροφορίες για όλες τις ταινίες
(υπόθεση, σκηνοθέτης, συντελεστές, ηθοποιοί, αξιολόγηση)


Οι Ήρωες του Δάσους 2 – Open Season 2 (2008)

07:00 στον Ant1  
Imdb Αξιολόγηση 5,6/10 – 22.028 ψήφοι
Σκηνοθεσία: Μάθιου Ο Κάλαχαν και Τοντ Γουάιλντερμαν.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Έλιοτ ετοιμάζεται να παντρευτεί με την αγαπημένη του Γκιζέλ. Λίγο πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, όμως, ο φίλος τους, ο Μίστερ Γουίνι απάγεται από μια ομάδα κακομαθημένων κατοικίδιων ζώων που θέλουν να τον επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες του. Ο Μπουγκ, ο Έλιοτ και η παρέα τους αφήνουν για λίγο το όμορφο δάσος τους και καταφθάνουν στον κόσμο των κατοικίδιων, αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν τους… ‘απαγωγείς’, που έχουν αρχηγό τους την παραχαϊδεμένη σκυλίτσα Φίφι. Θα καταφέρουν τα ήμερα να διώξουν τα άγρια; Η μικροκαμωμένη Φίφι θα κατορθώσει να κερδίσει τον τεράστιο αρκούδο, Μπουγκ; Και αυτός ο γάμος του Έλιοτ με τη Γκιζέλ, πότε θα γίνει επιτέλους;! ..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Ο Σκούμπι Ντου και ο Βασιλιάς Καλικάντζαρος – Scooby-Doo and the Goblin King (2008)

07:40 στο Star   
Imdb Αξιολόγηση 6,4/10 – 2.020 ψήφοι
►► Animation
Σκηνοθεσία: Τζο Σίχτα
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Φανταστικός Κρούντσκι, ένας ξεπεσμένος ταχυδακτυλουργός, κλέβει τη μαγική λάμψη από την Πριγκίπισσα Νεραϊδοιτιά και ο Σκούμπι Ντου με τον Σάγκι πρέπει να τον σταματήσουν αλλιώς όλοι θα μεταμορφωθούν σε απαίσια τέρατα. Οι φίλοι μας επιβιβάζονται στον τρομακτικό σιδηρόδρομο και μπαίνουν σε έναν φανταστικό κόσμο για να πάρουν το μαγικό σκήπτρο από τον Βασιλιά Kαλικάντζαρο πριν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα. Μια διαδρομή με περιπέτεια και απρόσμενες…συναντήσεις με, όχι πάντα τόσο φιλικά, φαντάσματα. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Οι Ήρωες του Δάσους: Περιπέτειες στο Τσίρκο – Open Season 3 (2010)

08:30 στον Ant1
Imdb Αξιολόγηση 5,1/10 – 10.037 ψήφοι
Animation ►
Σκηνοθεσία: Κόντι Κάμερον
ΥΠΟΘΕΣΗ: O Mπουγκ και ο Έλιοτ επιστρέφουν και… σας πηγαίνουν στο τσίρκο! Συναντήστε ξανά τον καλοκάγαθο αρκούδο Μπουγκ, το σκανδαλιάρικο ελάφι Έλιοτ και όλα τα υπόλοιπα αξιολάτρευτα άγρια ζώα του δάσους, που θα χαρίσουν στιγμές απίθανης διασκέδασης σε μικρούς και μεγάλους! Όταν τα φιλαράκια του Μπουγκ δεν καταφέρνουν να κανονίσουν διακοπές με την ανδροπαρέα, εκείνος αποφασίζει να φύγει μόνος για ένα ταξίδι. Κάπου στο δρόμο του συναντά ένα περιοδεύον τσίρκο. Εκεί γνωρίζει τον Νταγκ, μια τεμπέλα αρκούδα που δε θέλει πια να να γίνεται θέαμα κι επειδή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό, σύντομα αλλάζουν ρόλους μεταξύ τους! Έτσι ο Νταγκ επιστρέφει στο δάσος και ο Μπουγκ αρχίζει να εργάζεται στο τσίρκο στη θέση του με μεγάλη επιτυχία. Όταν όμως το τσίρκο πρέπει να γυρίσει στη Ρωσία, θα πρέπει ο Έλιοτ και οι υπόλοιποι παλιόφιλοι από το δάσος να δώσουν μάχη με το χρόνο για να τον tσώσουν πριν να είναι αργά!..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Τομ και Τζέρι: Ο Μάγος του Οζ – Tom and Jerry & The Wizard of Oz (2011)

09:15 στο Star
Imdb Αξιολόγηση 6,2/10 – 1.589 ψήφοι
►► Animation
Σκηνοθεσία: Σπάικ Μπραντ, Τόνι Τσερβόνε
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Τομ και ο Τζέρι σε ένα απίθανο ταξίδι για να δουν τον υπέροχο Μάγο του Οζ! Γλιστρώντας πάνω στο ουράνιο τόξο και ταξιδεύοντας στον κίτρινο, τούβλινο δρόμο, θα συναντήσουν όλους τους αγαπημένους χαρακτήρες: τη Ντόροθι, τον Τότο, το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο, το Λιοντάρι την Κακιά Μάγισσα της Δύσης, τον Μάγο, τους Μάντσκινς και πολλούς άλλους. Οι αγαπημένοι Τομ και Τζέρι θα ζήσουν μεγάλες περιπέτειες : θα παρασυρθούν από έναν κυκλώνα, θα έρθουν σε αντιπαράθεση με ιπτάμενους πιθήκους και θα καταστρέψουν το κάστρο της κακιάς Μάγισσας, σε μια ηρωική προσπάθεια να σώσουν τη Ντόροθι και τον Τότο και να επιστρέψουν πίσω στο Κάνσας. Γιατί μην ξεχνάτε, τελικά δεν υπάρχει κανένα καλύτερο μέρος σαν το σπίτι σας! Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Σον το Πρόβατο: Η Ταινία – Shaun the Sheep Movie (2015)

10:00 στην ΕΡΤ2   
Imdb Αξιολόγηση 7,3/10 – 36.174 ψήφοι
►►►► Animation
Σκηνοθεσία: Μαρκ Μπάρτον, Ρίτσαρντ Στάρτζακ
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Σον είναι ένα έξυπνο, άτακτο πρόβατο, που ζει με το κοπάδι του στη Φάρμα Μόζι Μπότομ και υπό την επίβλεψη του Αγρότη και του Μπίτζερ, ενός καλοπροαίρετου αλλά μη αποτελεσματικού τσοπανόσκυλου. Παρά τις προσπάθειες του Σον, η ζωή στη φάρμα τους έχει δυσκολέψει, κι ο Σον θα καταστρώσει ένα πανούργο σχέδιο: να πάρουν ρεπό. Πρέπει να προσέχετε τι εύχεστε όμως. Σύντομα τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου και οι αταξίες του Σον θα απομακρύνουν τον άμοιρο αγρότη από τη φάρμα του. Με τη βοήθεια του κοπαδιού, ο Σον θα ταξιδέψει στη Μεγάλη Πόλη για να σώσουν τον αγρότη- η αποτυχία δεν είναι επιλογή!.… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Ρίο – Rio (2011)

10:15 στο Star   
Imdb Αξιολόγηση 6,9/10 – 202.614 ψήφοι
►►► Animation
Σκηνοθεσία: Κάρλος Σαλντάνια Υπόθεση: Ο Μπλου, ένας παπαγάλος, που ανήκει σε σπάνιο είδος, ζει μια προστατευμένη ζωή στη Μινεσότα, αφού όταν ήταν μωρό, τον είχαν αρπάξει λαθρέμποροι από το τροπικό δάσος της Βραζιλίας. Ο Μπλου, που δεν έμαθε ποτέ να πετάει, πιστεύει ότι είναι ο τελευταίος του είδους του αλλά ανακαλύπτει ότι υπάρχει κι άλλος σαν κι αυτόν- και μάλιστα θηλυκού γένους, η Τζούελ. Αποδεικνύεται όμως πως ο οικόσιτος Μπλου και η εντελώς ανεξάρτητη παπαγαλίνα Τζούελ, δεν είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Απροσδόκητα θα βρεθούν μαζί για να ζήσουν μια περιπέτεια – εμπειρία ζωής στο Ρίο, κατά τη διάρκεια της οποίας μαθαίνουν πολλά για τη φιλία, την αγάπη, το θάρρος και τις προκλήσεις της ζωής… Στην πρωτότυπη έκδοση της ταινίας ακούγονται οι φωνές των βραβευμένων με Όσκαρ Αν Χάθαγουεϊ, Τζέιμι Φοξ, του υποψήφιου για Όσκαρ Τζέσε Άιζενμπεργκ, της βραβευμένης με ΕΜΜΥ Γουάντα Σάικς..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά (1970)

12:10 στο Star   
Imdb Αξιολόγηση 5,6/10 – 336 ψήφοι
► Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης
Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ελένη Ερήμου
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Ευλάμπιος έφαγε τα νιάτα του ως δάσκαλος στο Ρημαδοχώρι, ένα μακρινό χωριό της Πελοποννήσου που… κόσμο ακούει και κόσμο δεν βλέπει, χωρίς ποτέ του να διαμαρτυρηθεί, χωρίς ούτε μια φορά να βογκήξει. Μεγάλοι και παλιοί οι δεσμοί που τον δένουν μ αυτό το ριζοχώρι. Σήμερα, που αποφασίζει να κατέβει στην Αθήνα, ο λόγος είναι μεγάλος και σπουδαίος: Έρχεται να ζητήσει από τον πλούσιο βιομήχανο Χατζηξέρξη, την εκπλήρωση μιας παλιάς του υπόσχεσης: να τους κτίσει ένα σχολείο. Ο Χατζηξέρξης τους είχε τάξει να κτίσει το σχολείο τότε που τον έσωσαν από βέβαιο θάνατο – περαστικός από το Ρημαδοχώρι για κυνήγι μπεκάτσας κόντεψε να σκοτωθεί…
Τα χρόνια πέρασαν από τότε και ο Χατζηξέρξης ξέχασε την υπόσχεσή του. Ο Ευλάμπιος θα συναντήσει τον Χατζηξέρξη το βράδυ μιας δεξίωσης με σκοπό να μπλέξουν έναν πλούσιο Ελληνοαμερικανό σε αμφίβολης εντιμότητας επιχειρήσεις. Όμως, στο τραπέζι κάθονταν δεκατρείς ¬γεγονός που για τον προληπτικό Χατζηξέρξη αποτελούσε μεγάλη γρουσουζιά – και ο Ευλάμπιος είναι ο απρόσμενος 14ος καλεσμένος, με το όνομα… Ελευθερουδάκης. Ο Ευλάμπιος δέχτηκε το ψευδώνυμο που του έδωσε ο Χατζηξέρξης – για να εντυπωσιάσει τους άλλους καλεσμένους του – επειδή μόνο έτσι θα εκπλήρωνε την υπόσχεσή του! Υπάρχει, ωστόσο, ένας ακόμα όρος, που βάζει τον Ευλάμπιο σε μπελάδες: πρέπει να παίξει τον ερωτευμένο με την Λία, την κόρη του βιομηχάνου! Ο ταπεινός δάσκαλος θα αποδειχθεί ότι δεν είναι και τόσο αφελής και τα γεγονότα θα έχουν μια απροσδόκητη κατάληξη.….… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961)

13:00 στον Alpha   
Imdb Αξιολόγηση 6,3/10 – 1.581 ψήφοι
►► Μιούζικαλ
cityportal σχόλια – Είναι μία από τις πιο πολυπαιγμένες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου στη μικρή οθόνη και αρκετά τολμηρή για την εποχή της. Φανταστείτε το 1961 μια κοπέλα να μπαίνει κρυφά στον Αετό- πολεμικό πλοίο – για να βρει τον αγαπημένο της, δόκιμο του πολεμικού ναυτικού. Αλλα και τις πιο αγαπημένες, οι φανατικοί οπαδοί της Αλίκης την έχουν λατρέψει και έκαναν ουρές έξω από τους κινηματογράφους. Πρώτη έγχρωμη ταινία της Φίνος Φιλμ και της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Η ταινία γυρίστηκε στον Πόρο, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, στο Βόλο και στη Θεσσαλονίκη
Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος
Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Μαλούχος, Γιάννης Γκιωνάκης, Δέσπω Διαμαντίδου, Καίτη Λαμπροπούλου
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Αλίκη και ο Κώστας γνωρίζονται ένα καλοκαίρι στον Πόρο όπου έχουν πάει εκδρομή, ο καθένας με την παρέα του. Ο ένας γοητεύεται από τον άλλο και συμφωνούν να ανταμώσουν ξανά αλλά το ραντεβού, που δίνουν, δεν πραγματοποιείται. Συναντιούνται και πάλι τυχαία στον ετήσιο χορό της Σχολής Δοκίμων, μιας κι ο Κώστας είναι δόκιμος αξιωματικός ενώ η Αλίκη είναι κόρη του ναυάρχου και διοικητή της σχολής. Μετά από αυτή την αποκάλυψη, ο Κώστας αναγκάζεται να απομακρυνθεί από την Αλίκη, μετά και από τις συμβουλές του καλύτερου του φίλου. Η Αλίκη όμως είναι αποφασισμένη να συναντήσει τον αγαπημένο της Κώστα και ανεβαίνει κρυφά στο πολεμικό πλοίο, που ετοιμάζεται για εκπαιδευτικό ταξίδι και στο οποίο βρίσκονται ο Κώστας αλλά και ο διοικητής πατέρας της. Η παρουσία της Αλίκης θα γίνει αφορμή μιας σειράς απροόπτων και διασκεδαστικών καταστάσεων..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Οι Γαμπροί της Ευτυχίας (1962)

17:00 στο Open   
Imdb Αξιολόγηση 7,4/10 – 332 ψήφοι
►►►► Κωμωδία
Πρόταση cityportal  Μια από τις σημαντικότερες και πιο αγαπημένες κλασικές κωμωδίες που έχουν γράψει οι Τσιφόρος – Βασιλειάδης. Με διαχρονικό χιούμορ, κλασική σήμερα, αλλά τον καιρό που προβλήθηκε τη σαιζόν 1962-1963 δεν τα πήγε πολύ καλά. Κόβοντας 21.770 εισιτήρια ήρθε στην 33η θέση ανάμεσα σε 82 ταινίες.
Σκηνοθεσία: Καψασκής Σωκράτης
Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Τσιτσόπουλος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας μεσόκοπος κρεατέμπορας, ο Βαγγέλης, πασχίζει να παντρέψει την κακάσχημη γεροντοκόρη αδελφή του, Ευτυχία, με τον υπάλληλό του Κλεομένη, ώστε να μπορέσει κι αυτός με τη σειρά του, επιτέλους, να πάρει τη Λίνα, με την οποία είναι αρραβωνιασμένος οκτώ ολόκληρα χρόνια. Όμως, το χέρι της Ευτυχίας διεκδικεί και ένας παράξενος τύπος, ο Κούλης, που δεν έχει δει ποτέ του τη γεροντοκόρη, αλλά έχει πληροφορηθεί πως είναι κάτοχος 120.000 λιρών, θέλοντας μ αυτόν το γάμο να κάνει την τύχη του..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Μια Καλή Χρονιά– A Good Year (2006)

21:00 στο Open   
Imdb Αξιολόγηση 7,0/10 – 84.655 ψήφοι
►►►► Κομεντί
Πρόταση cityportal Οι Ρίντλεϊ Σκοτ, Ράσελ Κρόου, Μαριόν Κοτιγιάρ, Άλμπερτ Φίνεϊ, είναι εγγύηση για να το δεις. Μια ρομαντική κομεντί με εξαιρετικούς ηθοποιούς και σκηνοθέτη γυρισμένη στη Γαλλική εξοχή. Θα ζηλέψεις λίγο και ισως νοσταλγήσεις την εποχή που ονειρευόσουν να φύγεις από τη πόλη. Ποτέ δεν είναι αργά
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Μαριόν Κοτιγιάρ, Άλμπερτ Φίνεϊ.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Μαξ Σκίνερ είναι ένας πολύ επιτυχημένος χρηματιστής, με έντονη την αίσθηση του χιούμορ. Ο Μαξ λαμβάνει μια επιστολή από την οποία πληροφορείται τον θάνατο του θείου του Χένρι και ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος της περιουσίας του. Ταξιδεύει στην Προβηγκία για να προετοιμάσει μια γρήγορη πώληση. Μια ατυχία γίνεται εμπόδιο και ο Μαξ χάνει την πτήση για το Λονδίνο, αυτή η ατυχία τον αναγκάζει να παραμείνει στην Γαλλία όπου θα γνωρίσει την όμορφη και δυναμική Φανί Σενάλ. Κατά την παραμονή του, ο Μαξ έχει μια απροσδόκητη άφιξη, μιας νεαρής καλιφορνέζας, της Κρίστι Ρόμπερτς η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η νόθα κόρη του Χένρι. Ο Μαξ επιστρέφει στο Λονδίνο, όπου ο πρόεδρος της εταιρείας που δουλεύει, ο Σερ Νάιτζελ του κάνει μια πρόταση: “Χρήματα ή τη ζωή του”. Εν το μεταξύ ο Μαξ ακυρώνει την πώληση του κτήματος. Μετά την απόλυση του ο Μαξ βάζει πωλητήριο στο σπίτι του στο Λονδίνο και επιστρέφει στην Προβηγκία, και η σχέση του με την Φανί ξεκινά. Η Κρίστι επιστρέφει και μαζί με τον Φρανσίς έχουν από κοινού τον αμπελώνα προσπαθώντας να συμβιβάσουν τις πολύ διαφορετικές φιλοσοφίες τους για την παραγωγή κρασιού..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Ωραίο μου Διαζύγιο – Brillantissime (2018)

22:00 στην ΕΡΤ2   
Imdb Αξιολόγηση 4,4/10 – 460 ψήφοι
(x) Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Μισέλ Λαρόκ
Παίζουν: Μισέλ Λαρόκ, Ρόζι Ντε Πάλμα, Καντ Μεράντ, Φρανσουάζ Φαμπιάν
ΥΠΟΘΕΣΗ: Η Άντζελα μοιάζει να ζει μια ονειρεμένη ζωή σε ένα όμορφο διαμέρισμα στη Νίκαια με τον αγαπημένο της σύζυγο και την έφηβη κόρη της. Την παραμονή των Χριστουγέννων όμως, όλα μοιάζουν να καταρρέουν, όταν ο σύζυγός της ξαφνικά την εγκαταλείπει. Τότε η Άντζελα αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή της. Είναι ένα πραγματικό στοίχημα, καθώς θα πρέπει να το κατορθώσει υπομένοντας τη νευρωτική κολλητή της, την τυραννική της μητέρα και τον ψυχίατρό της με τις πειραματικές του μεθόδους..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Ο Συνήγορος – The Counselor (2013)

23:00 στον Alpha   
Imdb Αξιολόγηση 5,3/10 – 95.362 ψήφοι
► Αστυνομικό θρίλερ
cityportal Όταν σε μια ταινία υπάρχει η σκηνοθετική υπογραφή του Ρίντλεϊ Σκοτ και ένα πρωτοκλασάτο καστ ηθοποιών που σπάνια βλέπουμε να παίζουν όλοι μαζί, έχεις πολύ περισσότερες απαιτήσεις από αυτό που βλέπεις
Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ
Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Πενέλοπε Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μπραντ Πιτ
ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας φιλόδοξος, όσο και άπληστος, δικηγόρος, γνωστός σε όλους ως «Συνήγορος», αναλαμβάνει να διεισδύσει στο σκοτεινό κόσμο των καρτέλς των ναρκωτικών. Σύντομα διαπιστώνει ότι οι νόμοι που ορίζουν αυτό το χώρο είναι πάνω από τους νόμους που εκπροσωπεί αυτός. Όταν στο παιχνίδι μπουν η ματαιόδοξη κοπέλα του, Λόρα, και ένα αινιγματικό ζευγάρι, που αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνο, ο Συνήγορος διαπιστώνει ότι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγει από αυτό είναι το πάει μέχρι τέλους..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Έβερεστ – Everest (2015)

00:30 στο Star   
Imdb Αξιολόγηση 7,1/10 – 198.559 ψήφοι
►► Περιπέτεια
Πρόταση cityportal Εντυπωσιακή ταινία που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα (σε μία ίσως από τις πιο περιπετειώδεις ορειβατικές αποστολές, τον Μάιο του 1996). Έδώ θα μπορούσε να πει κάποιος πως η ντοκιμαντερίστικη οπτική υστερεί σε δράση και δεν θα έχει άδικο, μια και έχουμε δεί πολύ πιο εντυπωσιακές σκηνές σε ανάλογα έργα. Κερδίζει σε ρεαλισμό και χάνει σε πλοκή και δράση Ολοφάνερα ο σκηνοθέτης δεν επιχειρεί να ευχαριστήσει τον θεατή αλλά περισσότερο να τον κάνει βουβό συμμέτοχο στη πάλη που υπάρχει ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση.
Σκηνοθεσία: Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ
Παίζουν: Τζέισον Κλαρκ, Τζος Μπρόλιν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρόμπιν Ράιτ
ΥΠΟΘΕΣΗ: Δύο ορειβατικές ομάδες, προσπαθώντας να κατακτήσουν την πιο ψηλή βουνοκορφή, το Εβερεστ, παγιδεύονται στα χιόνια. Αμέτρητα ρίσκα. Τεράστιες δυσκολίες. Χρόνια εκπαίδευσης για προκλήσεις, που δεν είναι εύκολο να προβλεφθούν. Ό,τι κι αν είναι αυτό, όμως, που πυροδοτεί την προσπάθεια να φτάσουν στο πιο επικίνδυνο σημείο της Γης, αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι πως στην κορυφή, οι φιλοδοξίες, πολύ συχνά, συναντούν την ανθρώπινη λιποψυχία και τη θηριώδη καταιγίδα… Η ταινία βασίζεται στα απίστευτα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1996, όταν δύο διαφορετικές αποστολές επιχείρησαν να ανέβουν στην κορυφή του Έβερεστ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Τρελάδικο Πολυτελείας (1990)

01:30 στον Alpha   
Imdb Αξιολόγηση 4,3/10 – 62 ψήφοι
(…) Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης
Παίζουν: Στάθης Ψάλτης (Στάθης Ξετρύπης), Βάνα Μπάρμπα (Βούλα), Γιώργος Πετρόχειλος (Γιώργος), Σπύρος Ιωάννου (Βασίλης), Τζόυς Ευείδη (Αθηνά), Δημήτρης Βασματζής (Σπύρος), Νίκος Κούρος
ΥΠΟΘΕΣΗ: Eνας ντετέκτιβ (Στάθης Ψάλτης) αναλαμβάνει να διαπιστώσει κατά πόσον ο κηδεμόνας της κοπέλας που αγαπά είναι ψυχικά υγιής..… (πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

 


Cosmopolis (2012)

03:15 στο Open   
Imdb Αξιολόγηση 5,1/10 – 43.983 ψήφοι
► Δράμα θριλερ
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ
Παίζουν: Ρόμπερτ Πάτινσον, Πολ Τζιαμάτι, Ζιλιέτ Μπινός, Σαμάνθα Μόρτον
ΥΠΟΘΕΣΗ: Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, στην Νέα Υόρκη, ο Ερικ Πάρκερ, ένα 28χρονο golden boy, ονειρεύεται να ζήσει σε ένα άλλο πολιτισμό πέρα από τον υπάρχοντα ενώ βλέπει μια μαύρη σκιά να ρίχνει το πέπλο της στο σύμπαν της Γουόλ Στριτ, όπου είναι αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος. Διασχίζει με τη λιμουζίνα του τους δρόμους του Μανχάταν, προκειμένου να πάει στο παλιό κουρείο του πατέρα του παρακολουθώντας διαρκώς την ισοτιμία του γεν. Μια απότομη, πέραν πάσης προσδοκίας, άνοδος της τιμής του γεν καταστρέφει τις προβλέψεις του Ερικ και η αυτοκρατορία του καταρρέει. Παράλληλα, μια έκρηξη γενικευμένης βίας κατακλύζει την πόλη. Οι απειλές του πραγματικού κόσμου εισδύουν στο νεφέλωμα των ψηφιακών του πεποιθήσεων και η παράνοιά του κλιμακώνεται μες την 24ωρη περιπλάνησή του στη πόλη. Τα κομμάτια του παζλ σταδιακά ενώνονται αποκαλύπτοντας ένα τρομερό μυστικό: την επικείμενη δολοφονία του..…(πίσω στο πρόγραμμα ταινιών)

 

*Βαθμολογία ταινιών με βάση τις ψήφους IMDb

►►►►►► από 8,1 και πάνω αριστούργημα
►►►►► από 7.5 έως 8 εξαιρετική
►►►► από 7 έως 7,4 πολύ καλή
►►► από 6.5 έως 6.9 καλή +
►► από 6 έως 6,4 καλή
► από 5 έως 5,9 μέτρια
(x) κάτω από 4,9 μάλλον χάσιμο χρόνου
(…) χωρίς βαθμολογία / για ταινίες με λιγότερες απο 100 ψήφους

Exit mobile version