{ Μουσική }

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη 22/7


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη 22/7
Δωρεάν

O Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντά την Δήμητρα Σελεμίδου στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, σύνολο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Θ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» (18 Ιουλίου - 30 Σεπτεμβρίου 2020) παρουσιάζει την Τετάρτη 22 Ιουλίου, τις δύο παρακάτω εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη:

Συναυλία συνόλου ξύλινων πνευστών από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης | Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης | 21.00

Την Τετάρτη 22/7, στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, σύνολο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Θ. παρουσιάζει δύο υπέροχες σερενάτες των Αντονίν Ντβόρζακ και Ρίχαρντ Στράους.
Διευθύνει ο Γεώργιος Βράνος.
Πρόγραμμα:
Antonín Dvořák: Σερενάτα για πνευστά, έργο 44
Richard Strauss: Σερενάτα σε μι ύφεση μείζονα, έργο 7
Συντελεστές:
Σύνολο ξύλινων πνευστών της ΚΟΘ
Μουσική διεύθυνση: Γεώργιος Βράνος

Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/i-k-o-th-sto-archeologiko-mousio-thessalonikis/

O Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης συναντά την Δήμητρα Σελεμίδου: «Μουσική Περιήγηση: από τα ερωτικά τραγούδια του Γιαννίδη, στις εικόνες από μία έκθεση του Mussorgsky” από το Μεγάρου Μουσικής Αθηνών | Ρωμαϊκή Αγορά - Θεσσαλονίκη | 19.30

Ο πιανίστας και συνθέτης Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης και η ανερχόμενη ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου προτείνουν μια μουσική περιήγηση από τα ερωτικά τραγούδια του Γιαννίδη στις εικόνες από μια έκθεση του Mουσόργκσκι. Το ταξίδι τους θα αρχίσει από το Ρωμαϊκό Ωδείο Δίου (20/7) και θα συνεχιστεί με δύο σταθμούς στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης (22/7) και στο Βυζαντινό Κάστρο Πλαταμώνα (25/7). Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, θα ακουστούν αγαπημένες μελωδίες του σπουδαίου Έλληνα μουσουργού που υπηρέτησε με σεβασμό τόσο την κλασική (ως Γιάννης Κωνσταντινίδης) όσο και την ελαφρά μουσική (ως Κώστας Γιαννίδης).
Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης έχει συμπληρώσει 30 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στην παγκόσμια μουσική σκηνή ως σολίστ, συνθέτης και παιδαγωγός και έχει στο ενεργητικό του εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ και μουσικά κέντρα και με συνεργασίες με διάσημα σύνολα και λαμπρούς μαέστρους.
Η Δήμητρα Σελεμίδου έχει εμφανιστεί σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει συμπράξει με την ΕΛΣ και έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, ο φημισμένος βιρτουόζος του πιάνου θα ερμηνεύσει τη δεξιοτεχνική σουίτα Εικόνες από μια έκθεση (1874) του Μοντέστ Μουσόργκσκι, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα της Ρωσικής Σχολής.
Συντελεστές:
Κωστής Πυρένης (κιθάρα), Βασίλης Δεφίγγος (σαξόφωνο, φλάουτο)
Προκρατήσεις εδώ: https://digitalculture.gov.gr/2020/05/o-giorgos-emmanouil-lazaridis-sti-romaiki-agora-thessaloniki/
 
Χρήσιμες πληροφορίες

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.
Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. 
Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/
Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ? ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.
Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ