Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του τριήμερου συνεδρίου της ERIAFF

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημέρα εργασιών του συνεδρίου που διοργάνωσε το δίκτυο Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τη γεωργία, τα τρόφιμα και τη δασοκομία (ERIAFF) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τίτλο «Προς βιώσιμα αγροδιατροφικά και δασικά συστήματα».

Οι σύνεδροι αναφέρθηκαν στις σύγχρονες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα στο πλαίσιο και της επισιτιστικής κρίσης που δημιούργησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφαλάς τόνισε τη σημασία του συγκεκριμένου συνεδρίου, που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως πλέον είναι πασιφανής ο ρόλος τους αγροτικού τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ίδιος τόνισε πως η καινοτομία στον αγροδιατροφικό κλάδο και τη δασοκομία φαίνεται πως είναι πλέον μονόδρομος εξόδου από την κρίση.

Η Ελβίρα Ντομίνγκο, υπεύθυνη προγραμμάτων του EIT Food South RIS αναφέρθηκε στις προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που δεν είναι άλλες από την αύξηση του πληθυσμού και το οξύμωρο να υπάρχουν 2 δισεκατομμύρια παχύσαρκοι άνθρωποι στον πλανήτη και 800 εκατομμύρια να είναι υποσιτισμένοι και ανέδειξε την εκπαίδευση για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ενάντια στην σπατάλη τροφίμων ως βασικά στοιχεία για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σπύρος Μάμαλης, τόνισε πως μόνο με το συνδυασμό της επιστημονικής γνώσης, της εμπειρίας, αλλά και της πολιτικής άποψης θα δοθούν οι σωστές απαντήσεις για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων ζητημάτων.

Ο διευθυντής ανάπτυξης εργασιών αγροτικού τομέα της Τράπεζας Πειραιώς Γιάννης Χανιωτάκης υπογράμμισε την πίστη του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στον πρωτογενή τομέα, το οποίο και θεωρεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και σημείωσε ότι υγιή επενδυτικά σχήματα που έχουν τη διάσταση της αειφόρου ανάπτυξης αντιμετωπίζονται με πολύ θετικό βλέμμα από την Τράπεζα Πειραιώς.

Το συνέδριο συνεχίζεται την Τετάρτη 15 Ιουνίου με ομάδες εργασίας και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 16 Ιουνίου με εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Δείτε όλο το πρόγραμμα και παρακολουθήστε ζωντανά τις εργασίες του συνεδρίου στο eriaffthessaloniki2022.gr.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως