Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου. 14/6 η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Λίγο μετά τις 13:10 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η συνάντησή τους άρχισε στις 11:15 σε περιορισμένη σύνθεση και ακολούθησαν οι διευρυμένες συνομιλίες. Πραγματοποιήθηκαν και οι κοινές δηλώσεις των δυο υπουργών.

Οι δυο υπουργοί έφτασαν περπατώντας στο υπουργείο Εξωτερικών από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου νωρίτερα είχε γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Λίγο μετά τις 13:10 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι οι δύο πλευρές έχουν πλήρη επίγνωση των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουν, ενώ συζητήθηκε το σύνολο των ζητημάτων των διμερών σχέσεων των δύο χωρών. Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι καθορίστηκε για τις 14 Ιουνίου η συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Σκοπός της συνάντησης είναι να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και ομαλοποίησης της κατάστασης  σε βάθος χρόνου», είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι συμφωνήθηκε περιορισμένος κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας της Ελλάδας με την Τουρκία.

Τέλος, συμφωνήθηκε αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών covid για τον τουρισμό.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως