Ολοκληρώθηκε το De La Salle Science Festival 2023

Εκατοντάδες παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών, αποφοίτων και φίλων παραβρέθηκαν την Κυριακή, 2 Απριλίου 2023, στο Φεστιβάλ Επιστημών & Τεχνολογίας «De La Salle Science Festival» του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί και μαθητές του Κολεγίου μας, σε συνεργασία με πολλούς και σημαντικούς φορείς της πόλης μας, διοργάνωσαν μια ημέρα αφιερωμένη στις Επιστήμες και στις Νέες Τεχνολογίες. Σε ένα ευχάριστο και εορταστικό κλίμα, μεγάλοι και μικροί περιηγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν, να συνομιλήσουν με φίλους και εκπαιδευτικούς και να περάσουν μια όμορφη μέρα.

Το Φεστιβάλ περιελάμβανε παρουσιάσεις, εργαστήρια Lego, STEAM και ρομποτικής, πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας και πληροφορικής για παιδιά όλων των ηλικιών και workshops από την HeHe Art και το Παιδικό Μουσείο, θεατρικές παραστάσεις με θέμα τις επιστήμες, παιχνίδια με τον OSMO και το Beebot, δωμάτια με γρίφους, επίδειξη drones, workshops και παρουσιάσεις, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και τη ρομποτική στην εκπαίδευση, διαδραστικά παιχνίδια-ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου κ.ά.

Η συγγραφέας, κ. Σοφία Μαντουβάλου με μαθητές του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Την εκδήλωση τίμησαν με τη συμμετοχή τους καθηγητές του Γεωλογικού Τμήματος του Α.Π.Θ., καθηγητές και φοιτητές του Φυσικού Τμήματος του Α.Π.Θ. και οι ομάδες Physics Partizani και ReAction, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι παρουσιάσεις αεροναυπηγικής της Ομάδας ASAT. Μικροί και μεγάλοι, επίσης, εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα – εξαρτήματα ενός μονοθέσιου της Formula 1, της Ομάδας ART του Α.Π.Θ. και της ομάδας ARISTURTLE, καθώς και από μαγειρέματα του αποφοίτου Chef Οικονομίδη Θέμη.

Τα «Ανεμοσκορπίσματα» ξετρέλαναν μικρούς και μεγάλους, ενώ η eduACT ενθουσίασε με τα προγράμματά της. Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν οι PlayWise, Webby’s, Squadrone, Pepa Pink και το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360.

Μέλη της ομάδας ART του Α.Π.Θ., με την κ. Λαπουρίδου, Γενική
Υποδιευθύντρια του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Την εκδήλωση στήριξαν ως χορηγοί το βιβλιοπωλείο «SUBLIME», ο εκδοτικός οίκος «Τζιαμπίρης – Πυραμίδα», καθώς και η εταιρία Cacao and Chocolate.

Μέλη της ομάδας A.S.A.T. του Α.Π.Θ., με την κ. Λαπουρίδου, Γενική
Υποδιευθύντρια του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και τον κ. Γαβριήλ, Υπεύθυνο διοργάνωσης του
«De La Salle Science Festival»

Στην επιτυχία της Ημέρας Επιστημών συνέβαλαν, επίσης, η Εθελοντική Ομάδα του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» «Μαζί και από Κοινού», η Ελληνική Διασωστική Οργάνωση Rescue και η ομάδα των Αποφοίτων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Μέλη της ομάδας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, με την κ. Λαπουρίδου, Γενική
Υποδιευθύντρια του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και τον κ. Γαβριήλ, Υπεύθυνο διοργάνωσης του
«De La Salle Science Festival»

Εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας, στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ».


Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος ανήκει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο La Salle. Λειτουργεί από το 1888, προσφέροντας αγωγή και ουσιαστική παιδεία σε μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό έως και το Λύκειο.


Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως