Ολυμπιακοί Τόκιο: Επίσημοι φορείς ζητούν την ακύρωση των Αγώνων

Μετά την ακύρωση του περασμένου έτους λόγω του COVID-19, οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρόκειται να ξεκινήσουν στο Τόκιο σε πέντε εβδομάδες. Kαθώς, η τελετή έναρξης πλησιάζει, πολλοί στην Ιαπωνία συνεχίζουν να αμφισβητούν την απόφαση διεξαγωγής των Αγώνων, υποστηρίζοντας ότι ένα νέο κύμα μολύνσεων που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Αν και οι ξένοι θεατές έχουν απαγορευτεί να παρευρεθούν στους Αγώνες, η εκδήλωση θα προσελκύσει αθλητές και αξιωματούχους από όλο τον κόσμο, αυξάνοντας τον κίνδυνο εισαγωγής νέων παραλλαγών του COVID-19 στην Ιαπωνία.

Ορισμένοι ειδικοί στη δημόσια υγεία φοβούνται ότι οι Αγώνες θα μπορούσαν να γίνουν “σούπερ-μεταδότες”. Τον περασμένο μήνα, ο επικεφαλής της Ιατρικής Ένωσης της Ιαπωνίας προειδοποίησε ότι η συγκέντρωση θα μπορούσε ακόμη και να δημιουργήσει ένα νέο «Ολυμπιακό Τόκιο» στέλεχος COVID-19.

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην πτώση του τέταρτου κύματος μολύνσεων COVID-19, κι αν και έχει επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού της, μόλις το 6% του πληθυσμού της Ιαπωνίας έχει εμβολιαστεί πλήρως και λιγότερο από το 10% εμβολιάστηκε με μία δόση, σύμφωνα με το Our World in Data.

Μια αυξανόμενη ομάδα που περιλαμβάνει σωματεία νοσηλευτών, ιατρικούς συλλόγους, εξέχοντες επιχειρηματικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής της Rakuten και της SoftBank – και ακόμη και ένας από τους κορυφαίους ιατρικούς συμβούλους της κυβέρνησης – ζητούν να αναβληθούν ξανά οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή να ακυρωθούν εντελώς για να προστατευτούν το ήδη τεντωμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας και η οικονομική ανάκαμψη που βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Πηγή:aljazeera.com

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως