Άστεγοι
Φωτογραφία Αρχείου

«Ομάδες Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο» για τους άστεγους προτείνει η ΑΡΣΙΣ

Την επείγουσα ανάγκη για συστηματική παρουσία «Ομάδων Κοινωνικής Εργασίας στο Δρόμο» (Streetwork) και εξειδικευμένη φροντίδα ανθρώπων χωρίς στέγη, ανέδειξε ο θάνατος του 60χρονου άστεγου από το κρύο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, αν και το Υπνωτήριο Αστέγων του δήμου Θεσσαλονίκης διαθέτει 65 θέσεις κλινών για άστεγους, εντούτοις οι άνθρωποι που στερούνται κατοικίας είναι πολύ περισσότεροι. Επιπλέον, εντοπίζονται κενά στον συστηματικό εντοπισμό και την καταγραφή των αναγκών των ανθρώπων από εξειδικευμένες ομάδες «Streetwork», στις διαθέσιμες δομές στέγασης, στη δυνατότητα στεγαστικών επιλογών ώστε να μπορούν να βρίσκουν κατάλυμα και φροντίδα άνθρωποι με ζητήματα ψυχικής ή σωματικής υγείας και στις δομές έκτακτης φιλοξενίας σε περιπτώσεις κρίσης (παγετός, καύσωνας, πανδημία).

Η Κοινωνική Υπηρεσία της οργάνωσης έχει καταγράψει 367 ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους μήνες του 2021, οι οποίοι στερούνται κατοικίας. Πρόκειται κυρίως για μακροχρόνια άνεργους ή με χαμηλό εισόδημα, Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες. Σε ό,τι αφορά το ηλικιακό φάσμα των ανθρώπων αυτών, το 1/3 είναι 18-29 ετών, το 1/3 είναι μεταξύ 30-45 ετών και το τελευταίο 1/3 είναι άνθρωποι από 46 ετών και πάνω.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Περισσότερες εναλλακτικές για τους άστεγους ζητούν οργανώσεις

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως