Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας: me.ta.ci’no 2

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS παρουσιάζει τη βιωματική φωτογραφική διαδρομή παιδιών από την Ουκρανία και την κοινότητα.

Το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί στην Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας ‘’me.ta.ci’no 2’’, με έργα των απόφοιτων του Εργαστηρίου Φωτογραφίας 2022-2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αποθήκη Δ’, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το τριήμερο 16, 17 & 18 Ιουνίου 2023.

Το Εργαστήριο Φωτογραφίας ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021, με καθηγητή τον Νίκο Κωστόπουλο, και μέχρι στιγμής, το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 70 μαθητές, ανήλικοι πρόσφυγες που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη ή σε γειτονικούς νομούς και παιδιά από την Ουκρανία, τα οποία εκτοπίστηκαν από τη χώρα τους, κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η φωτογραφία έγινε το μέσο έκφρασης σκέψεων και συναισθημάτων, αλλά και το μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία και το νέο περιβάλλον.

Στη φετινή, ακόμα μεγαλύτερη, έκθεση παρουσιάζονται τα έργα, οι ιστορίες και οι οπτικές των παιδιών του εργαστηρίου, σε μία φωτογραφική διαδρομή βιωμάτων, στην οποία αποτυπώνονται η αγωνία, οι δυσκολίες του πολέμου, τα όνειρα και η ελπίδα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η παρουσία μας ενθαρρύνει τη δημιουργία και την έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, που βρίσκονται σταθερά δίπλα στα παιδιά, με τρόπους ουσιαστικούς και δημιουργικούς.

► Info

Αναβάλλεται η πραγματοποίηση της Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας ‘’me.ta.ci’no 2’’, λόγω του τριήμερο εθνικου πένθους

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023
Σάββατο 17 Ιουνίου 2023
Κυριακή 18 Ιουνίου 2023
Ώρες Λειτουργίας: Σάββατο 17/06 & Κυριακή 18/06, 10:00 – 20:00
Τοποθεσία: Αποθήκη Δ’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Είσοδος Ελεύθερη
Εγκαίνια: Παρασκευή 16/06,18:00 – 21:00
Η Έκθεση διεξάγεται με την ευγενική χορηγία της Starbucks.


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως