{ Μουσική }

Online το γκαλά όπερας στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας από το «Καλοκαίρι στο Μέγαρο 2020»


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Online το γκαλά όπερας στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας από το «Καλοκαίρι στο Μέγαρο 2020»
Δωρεάν

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: 25ης Μαρτίου - Παραλία, 54646
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Τιμή: από 0.00

Πότε: 18/11/2020 - 02/12/2020
Ημέρες & Ώρες
Τετάρτη: 17:00

https://www.youtube.com/user/Tchgreece

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει συναυλίες του από το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στο Μέγαρο 2020»

«Είμαστε δημιουργικοί, είμαστε προσεκτικοί»!
Συναυλίες από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε διαδικτυακή μετάδοση.
Για άλλη μια φορά μετά την περασμένη άνοιξη, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει το αρχείο του και υπό τον γενικό τίτλο «Είμαστε δημιουργικοί, είμαστε προσεκτικοί» παρουσιάζει συναυλίες του στο κοινό που διψά για τέχνη και ψυχαγωγία.

Αρχής γενομένης από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 στις 17:00, και κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα, στο κανάλι του ΟΜΜΘ στο Youtube (https://www.youtube.com/user/Tchgreece) θα αναρτάται μια συναυλία από το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στο Μέγαρο 2020», η οποία θα είναι διαθέσιμη για μία εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ Βασίλης Γάκης αναφέρει σχετικά: «Στις συναυλίες του καλοκαιριού τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονταν την εκάστοτε στιγμή και οι φιλότεχνοι, παρόλο που εκ των συνθηκών ήταν αριθμητικά περιορισμένοι, ανταποκρίθηκαν θερμά κάνοντας όλες τις εκδηλώσεις μας sold-out. Τώρα, που τα περιοριστικά μέτρα δυστυχώς επανήλθαν, προσφέρουμε διαδικτυακά τις εκδηλώσεις αυτές, ώστε να μπορέσει να τις απολαύσει και να τις χαρεί ένα πιο διευρυμένο κοινό. Είμαστε δημιουργικοί, είμαστε προσεκτικοί!».

Οι καλοκαιρινές συναυλίες του Μεγάρου περιελάμβαναν από κλασική μουσική μέχρι ελληνικό τραγούδι και από λαϊκή μουσική μέχρι ροκ, σουίνγκ ή λάτιν βραδιές.

Η πρώτη απ΄'αυτές τις συναυλίες που θα μεταδοθεί είναι το γκαλά όπερας στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2020. Εκείνη τη βραδιά στο πρόπυλο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πέντε διακεκριμένες λυρικές τραγουδίστριες της πόλης ερμήνευσαν άριες από γνωστές όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Ροσίνι, Μότσαρτ, Μπιζέ, Μασνέ και Μπελίνι, πολλές από τις οποίες η Κάλλας σημάδεψε με την αξεπέραστη φωνή και ερμηνεία της.
Η Αγγελική Καθαρίου, η Βιολέττα Λούστα, η Σοφία Μητροπούλου, η Αφροδίτη Πατουλίδου και η Σιρανούς Τσαλικιάν, με τη συνοδεία του Νίκου Κυριόσογλου στο πιάνο και με τον μουσικολόγο Γεώργιο-Ιούλιο Παπαδόπουλο στην αφήγηση, απέτισαν φόρο τιμής στη μεγαλύτερη ντίβα του 20ού αιώνα και μας προσέφεραν μια αξέχαστη βραδιά!

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ