Εκδήλωση ΟΝΝΕΔ για τον καρκίνο του μαστού

ΟΝΝΕΔ: Δράση πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, η δράση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Από νωρίς το πρωί σε περίπτερο επί της Πλατείας Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης μέλη του Ιατρικού Συλλόγου και στελέχη της οργάνωσης ενημέρωναν όλο τον κόσμο για τον καρκίνο του μαστού και τους τρόπους πρόληψης και αυτοδιάγνωσής του.

Η πρόληψη σώζει ζωές και η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης προσπαθεί να περάσει το μήνυμα αυτό σε όλη την κοινωνία!

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τη δράση επισκέφτηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτριος Κούβελας, Θεόδωρος Καράογλου, Δημήτριος Βαρτζόλουλος, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελλάδος Παναγιώτης Λεμπέσης και ο διευθυντής της Διοικούσας της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης Ανέστης Φίσκας, ο τομεαρχης υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλειος Θεοδουλίδης και ο συντονιστής Γενικής Διεύθυνσης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παπαγεωργίου.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Νίκος Πατσέας ανέφερε τα εξής:

Η ΟΝΝΕΔ παραμένει ενεργή, δίπλα στο κοινωνικό σύνολο, συνεχίζοντας τις εθελοντικές δράσεις. Μέσα από τη σημερινή μας παρουσία θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο και ιδιαίτερα τις γυναίκες για τη σημασία της πρόληψης ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση αποτελούν το πιο ισχυρό εργαλείο στη μάχη για την αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού, τουλάχιστον σε πρώιμο στάδιο, δεν προκαλεί συμπτώματα, ο προληπτικός έλεγχος κρίνεται απαραίτητος και συνιστάται να διενεργείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η πρόληψη σώζει ζωές!