Openlab Μπουγατσοποιείο

Openlab Μπουγατσοποιείο

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη φοιτητογειτονιά της Ροτόντα
To Openlab Μπουγατσοποιείο είναι το πρώτο ανοιχτού τύπου εργαστήριο μπουγάτσας που λειτουργεί στην Ελλάδα και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Το παραδοσιακό αυτό μπουγατσοποιείο που απο το 1977 κοσκινίζει, ζυμώνει και ετοιμάζει τη περίφημη μπουγάτσα της θεσσαλονίκης έκανε το μεγάλο βήμα και άνοιξε το εργαστήριο του στο κοινό. Για την ακρίβεια το μετέφερε μπροστά στο κατάστημα ώστε ο πελάτης να βλέπει πως παρασκευάζονται οι ακαταμάχητες Θεσσαλονικιότικες μπουγάτσες και οι περίφημες χωριάτικες πίτες
To Openlab Μπουγατσοποιείο είναι μια ιδέα που βασίζεται στο ρητό  «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια»  Διότι για “χειροποίητες”  Μπουγάτσες και χωριάτικες πίτες με φύλλο “σπιτικό” σίγουρα έχετε ακούσει πολλές φορές. Το συναντάμε ακόμη και στο σούπερ μάρκετ σε συσκευασμένα προϊόντα. Το ότι οι λέξεις χάσανε την αξία τους, αυτό το διαπιστώνουμε καθημερινά. Χειροποίητο θα πει να το ανοίγεις με τα χεράκια σου το φύλλο. Και στο Openlab  Μπουγατσοποιείο αυτό κάνουν… Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, παραδοσιακοί μπουγατσατζήσες.  Το συμπαθέστατο ζευγάρι ο Μηνάς (ιδιοκτήτης) μαζί με τη γυναίκα του Ευδοκία, οι ίδιοι με τα χέρια τους ετοιμάζουν τα πάντα. Όπως χαρακτηριστικά μας είπαν, τίποτα δεν βγαίνει από μηχανή, τίποτα δεν γίνεται χωρίς μεράκι και αγάπη
Στο Open Lab, αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά, είναι να φτιάχνουμε μπουγάτσες και χωριάτικες πίτες! Οι ίδιοι τα παρασκευάζουμε όλα.  Προμηθευόμαστε φίνο αλεύρι και ανοίγουμε το φύλλο μπροστά στα μάτια σας. Ετοιμάζουμε τη γέμιση με τα καλυτερότερα των υλικών:  βούτηρο, τυριά, μανιτάρια, κιμά, σπανάκι από αυτά που αγοράζουμε και για το σπίτι μας και μετά τα ψήνουμε. Τρως μπουγάτσα και χωριάτικη πίτα και μετά θέλεις κι άλλο. Δεν σε βαραίνει, ευφρένεσαι, την απολαμβάνεις. Πέρα από τα κλασικά που δεν πειράζουμε τις συνταγές τους, συνεχώς παράγουμε και νέες γεύσεις. Να δοκιμάσετε τη Μπιπί η περίφημη μπουγατσόπιτσα , και τη μηλομπουγάτσα μας (σπέσιαλ μπουγάτσα με μήλο). Εδώ θα βρείτε και τις περίφημες σπιτικές χωριάτικες πίτες της Ευδοκίας, που θα σας θυμίσουν τις γιαγιάδες σας.

Open Lab Μπουγατσοποιείο  στην Θεσσαλονίκη

Το Open Lab βρίσκεται στην καρδιά της πόλης στην περιοχή της Ροτόντας, τη διάσημη φοιτητογειτονιά της Θεσσαλονίκης.  Λίγα μέτρα πιο πάνω στην Αρμενοπούλου. Λειτουργεί καθημερινά .Το slogan τους είναι  …Αργή εξυπηρέτηση και υψηλή ποιότητα!!!
Όπως μας είπε χαρακτηριστικά ο Μηνάς, «…γνώρισμά μας  πάντα 🙂 η αργή εξυπηρέτηση και η υψηλή ποιότητα. Δεν είμαστε ταχυφαγείο, χειροποίητα είναι όλα, το βλέπετε, δύο άνθρωποι είμαστε και τα ζυμώνουμε μπροστά σας.  Δεν βγαίνουν από μηχανή… Για αυτό είναι καλύτερα να παραγγέλνετε αυτά που θέλετε. Εμείς  θα σας ετοιμάσουμε το ταψάκι σας , είτε για να το πάρετε την επόμενη μέρα έτοιμο ψημένο, είτε για να σας το δώσουμε να τα ψήσετε στο σπίτι σας»

Γι αυτό για παραγγελίες για το σπίτι, αλλά και για να σας έχουν έτοιμη την ώρα που θα πάτε,τη μπουγάτσα ή την πίτα που λαχταράτε,είναι καλύτερο να τους καλείτε προηγουμένως στο τηλέφωνο.Τα προιόντα τους μπορείτε να τα δείτε και στη σελίδα τους
► Γνήσια Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης (τιμές, είδη, παραγγελίες)
Οι πίτες της Ευδοκίας (τιμές, είδη, παραγγελίες)

Openlab Μπουγατσοποιείο,
(από πείρα)
Κέντρο Θεσσαλονίκης πίσω από την Ροτόντα
Αρμενοπούλου 30
Ανοιχτά καθημερινά 7:00 – 15:00 και Κυριακές 7:30 – 13:00
Τηλεφωνήστε στο  2311295443 και πείτε, τι κάνετε όρεξη να σας το ετοιμάσουνε!
Για σχολεία (δημοτικά – γυμνάσια) που θέλουν να δούν πως γίνεται η μπουγάτσα και οι πίτες, να καλείτε πρώτα στο τηλέφωνο για να κλείνετε ραντεβού μέρα και ώρα
Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε