«Ώρα για Φαγητό» με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου-Πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ (TRAILER)

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ανανεωμένη, γεμάτη κέφι, ενέργεια και μαγειρική έμπνευση, επιστρέφει στην κουζίνα της  με τις νέες συνταγές της. Από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου και καθημερινά στις 11.30, είναι «Ώρα για Φαγητό», για δεύτερη σεζόν, στον ΣΚΑΪ.

Το μενού της εκπομπής είναι πλούσιο. Συνταγές ευεξίας με την Αργυρώ να υποδέχεται διατροφολόγους – διαιτολόγους, αθλητές και επαγγελματίες άσκησης και διατροφής, για να απενοχοποιήσει και να αποκαλύψει μυστικά και αλήθειες γύρω από τις διατροφικές συνήθειες. Με ταξιδιάρικη διάθεση μας προτείνει τοπικές νοστιμιές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, «μαμαδίστικα» φαγητά και συνταγές που οι τηλεθεατές ζητούν από την αγαπημένη τους μαγείρισσα.

Η Αργυρώ βρίσκει πάντα την κατάλληλη «Ώρα για παρέα», με έθνικ συνταγές, μαγειρικά tips και τεχνικές. Φιλοξενεί αγαπημένα πρόσωπα για να μαγειρέψουν μαζί και να ανταλλάξουν σκέψεις και εμπειρίες. Chef, ζαχαροπλάστες, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, bloggers, οι φίλοι της έρχονται στην κουζίνα της και μοιράζονται το πάθος τους για το φαγητό. Αφιερώνει μία μέρα στο γλυκό, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι αλμυρές εκπλήξεις, οι πιο trendy συνταγές των social media, αλλά και οι πιο απολαυστικές ιδέες για brunch.

Κλασικά και αγαπημένα, οικογενειακά, τοπικά και ethnic, γλυκά και αλμυρά, ρετρό και μοντέρνα, για μικρούς και μεγάλους.

 

Τι θα δούμε την πρώτη εβδομάδα

 

Δευτέρα 30 Αυγούστου – Διατροφή & Ευεξία

Η Αργυρώ μας καλωσορίζει στην πολύχρωμη κουζίνα της με διατροφικά ισορροπημένες και πεντανόστιμες συνταγές. Ξεκινάει με “κολοκυθοκορφάδες Αρκαδίας”, ένα από τα ωραιότερα φαγητά της Πελοποννήσου. Μετά τις νοστιμιές του βουνού, βόλτα στη θάλασσα για “γάμπαρη με φινόκιο και λεμονάτη σάλτσα μουστάρδας”. Για το τέλος,  ένα δροσερό και θρεπτικό σνακ, “πρωτεϊνούχα ξυλάκια frozen yogurt”.

Τρίτη 31 Αυγούστου – Τοπική Συνταγή, Το Δικό Σας Φαγητό

Με “μαμαδίστικο κλασικό μουσακά” ξεκινούν τα σημερινά μαγειρέματα, ένα πιάτο που σερβίρουμε συχνά στα οικογενειακά μας τραπέζια. Συνέχεια με “τυραύγουλο Σαντορίνης”, μια παραδοσιακή συνταγή που θα μπορούσε να σερβιριστεί άνετα σε brunch. Και κλείνουμε με το «Δικό σας Φαγητό», ένα πιάτο που ζήτησαν οι τηλεθεατές από την Αργυρώ: “ντοματόρυζο” με έμπνευση από τη Ζάκυνθο.

Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου – Ώρα για Παρέα

Μπαχαρικά και δυνατές γεύσεις από τη Λουιζιάνα του αμερικάνικου νότου, στο σημερινό ξεκίνημα, με ζουμερό και τρυφερό “κοτόπουλο cajun”. Στη συνέχεια, η Αργυρώ βρίσκεται για πρώτη φορά στην κουζίνα της με την κόρη της, Κωνσταντίνα Μανωλάκη, για να ετοιμάσουν “κράκερ super foods χωρίς γλουτένη”. Η μέρα κλείνει με άρωμα Ανατολής και ένα “vegan λαχματζούν”, ένα γρήγορο, νόστιμο αλλά και υγιεινό σνακ.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου – Ώρα για Γλυκό

Μπαίνει το “κέικ σοκολάτας στο ψυγείο”; Όπως λέει η Αργυρώ, μπαίνει και γίνεται τέλειο και λαχταριστό. Στη συνέχεια. ετοιμάζει αφράτα “cupcakes καρύδας με ανανά” που μας ταξιδεύουν σε άλλη εποχή, ενώ για το τέλος, ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ: “tortilla trend”.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου – Ώρα για Μενού

Παρασκευή και είναι Ώρα για ένα ολοκληρωμένο Μενού, με πρωταγωνιστή τα φρούτα. Για πρώτο πιάτο, ετοιμάζουμε δροσερή “σαλάτα με ψητά ροδάκινα”. Συνεχίζουμε με έναν πρωτότυπο συνδυασμό: “αρνίσια παϊδάκια με σταφύλια” και για επιδόρπιο έχουμε “καραμελωμένη βερυκοκόπιτα”. Ένα πλήρες μενού που θα εντυπωσιάσει τους πάντες στο τραπέζι μας.

Ακολουθήστε το cityportal.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Διαβάστε για Συναυλίες, Σινεμά, Θέατρο, βιβλία, τέχνες, εκδρομές στην ατζέντα (ημερολόγιο) αλλά και όλα τα Τελευταία νέα από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, σήμερα, τώρα που συμβαίνουν.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε