Χριστουγεννιάτικος φωτισμός

Ωραιόκαστρο - Λευκή Νύχτα 2022

Θεσσαλονίκη: Δρώμενα για τα παιδιά και παιχνίδια περιλαμβάνουν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Αγγέλων Έλευσις», που θα πραγματοποιηθούν φέτος στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Η φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων δέντρων στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου,
Καλλιθέας και Μυγδονίας θα συνοδεύεται από δράσεις για τα παιδιά, που θα μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Λευκή Νύχτα

Παράλληλα, η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ωραιοκάστρου διοργανώνουν στο Ωραιόκαστρο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 τη «Λευκή Νύχτα», με στόχο να ενισχυθεί το χριστουγεννιάτικο κλίμα και να τονωθεί η κίνηση στην αγορά.

Η «Λευκή Νύχτα» θα αρχίσει στις 18.00 με τα καταστήματα να κινούνται σε
χριστουγεννιάτικους ρυθμούς ως αργά το βράδυ!

Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Αγγέλων Έλευσις που θα γίνει στο Ωραιόκαστρο θα συμμετάσχει ως εκπαιδευτικός συνεργάτης ο εκπαιδευτικός όμιλος «ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°». Σπουδαστές του ΙΕΚ θα ψυχαγωγήσουν τα παιδιά με δράσεις, όπως face painting, δημιουργία πλεξούδων, παρασκευή στολιδιών από ζύμη και ανάγνωση παραμυθιών.

Οι δράσεις

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Αγγέλων Έλευσις» στο Ωραιόκαστρο θα αρχίσει στις 18.00 με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, που θα παρελάσει στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, παίζοντας τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στις 19.00 θα γίνει η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη συμβολή της Λ. Δημοκρατίας με την οδό Ποσειδώνος. Εκεί μέλη της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων και του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου και Φίλων «Ο Ερωτόκριτος» θα τραγουδήσουν παραδοσιακά κάλαντα, ενώ σχολές χορού και μουσικής θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικα δρώμενα. Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης DJ θα παίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τα παιδιά θα μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν κατασκευάζοντας χριστουγεννιάτικες καρικατούρες, λύνοντας γρίφους, γράφοντας επιστολές προς τον Αγ. Βασίλη και συμμετέχοντας στις δράσεις του «ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360°». Παράλληλα, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά ως αργά το βράδυ στο πλαίσιο της «Λευκής Νύχτας».

Στις Κοινότητες του Δήμου Ωραιοκάστρου στο πλαίσιο της φωταγώγησης των χριστουγεννιάτικων δέντρων θα γίνουν δράσεις από ανιματέρ και ξυλοπόδαρο με face painting, χορευτικά και παιχνίδια με χριστουγεννιάτικα ξωτικά.

Αφίσα


 

Πρόγραμμα φωταγώγησης χριστουγεννιάτικων δέντρων Δήμου Ωραιοκαστρου