Ωραιόκαστρο: Το ΔΣ καταδικάζει τις έκνομες ενέργειες στα δύο λύκεια

1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου

Σε ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου καταδίκασε τα όσα συνέβησαν στο κτηριακό σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 1ο και 2ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω ανακοινωθέν, ο Δήμος Ωραιοκάστρου καταδικάζει κάθε έκνομη ενέργεια, απ’ όπου κι αν προέρχεται και απευθύνει έκκληση προς τους γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικό προσωπικό των μαθητών να νουθετούν και να καθοδηγούν τους μαθητές προς αποφυγή έκνομων ενεργειών που δυσχεραίνουν το διδακτικό έργο.

Αναλυτικά το ψήφισμα

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ωραιοκάστρου, κατά την 26η τακτική συνεδρίασή του στις 27/12/2021 προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

Μια σειρά έκνομων ενεργειών που διαδραματίσθηκαν στα σχολικά συγκροτήματα 1ου & 2ου Γ.Ε.Λ Ωραιοκάστρου, όπως αυτά αποτυπώνονται και σε σχετική έντυπη ενημέρωση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου Γ.Ε.Λ Ωραιοκάστρου, δεν είναι δυνατόν να περάσουν απαρατήρητες.

Το σχολείο, στη γενικότερη σημασία της έννοιας σχολείο, δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός. Ανήκει στο κοινωνικό σύνολο και την ευθύνη λειτουργίας του έχουν τα κατά νόμο θεσμοθετημένα όργανα. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα, είτε μαθητής είτε ιδιώτης, να φέρει εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Τυχόν δε παραβατικές συμπεριφορές θα πρέπει να επιφέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Η απάθεια η το κρύψιμο των προβλημάτων κάτω απ το χαλί προοιωνίζουν ζοφερό μέλλον.

Με τη σημερινή μας παρέμβαση, εμείς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων που μοχθεί για την μεταλαμπάδευση γνώσεων στα παιδιά μας και προτείνουμε να κλείνουν όλες οι πόρτες/πύλες εισόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του αναλυτικού προγράμματος των σχολείων, είτε πρόκειται για Α/ βάθμια είτε πρόκειται για Β/ βάθμια εκπαίδευση.

Καταδικάζουμε κάθε έκνομη ενέργεια, απ όπου κι αν προέρχεται.
Απευθύνουμε έκκληση προς τους γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικό προσωπικό των μαθητών να νουθετούν και να καθοδηγούν τους μαθητές προς αποφυγή έκνομων ενεργειών που δυσχεραίνουν το διδακτικό έργο.

Ευελπιστούμε ότι οι μαθητές θα γίνουν καλοί δέκτες του σημερινού μας μηνύματος και θα συμβάλλουν στην ομαλή συνέχιση της σχολικής χρονιάς.

Όλοι μαζί χρειαζόμαστε ο ένας τη στήριξη του άλλου.

Όλοι μαζί μπορούμε.»

Δείτε το ψήφισμα

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Τραμπουκισμοί, βία και τραυματισμοί σε σχολείο στο Ωραιόκαστρο

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως