Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ): Πιο ψηλά ο πήχης για την κρουαζιέρα

Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ): Πιο ψηλά ο πήχης για την κρουαζιέρα

Ολοένα και πιο ψηλά θέτει τον πήχη για την κρουαζιέρα η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), με στόχο, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Δημήτρης Μακρής, να αποτελέσει το λιμάνι της πόλης «προορισμό στα κύρια δρομολόγια της Ανατολικής Μεσογείου, κάτι που δεν ισχύει ακόμα».
 
Όπως επισημαίνει ο κ. Μακρής, «μπορεί ο αριθμός των επισκεπτών κρουαζιέρας να αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, ωστόσο παραμένει χαμηλός σε σχέση με τις δυνατότητες και τους πόλους έλξης της ευρύτερης περιοχής, παρά το γεγονός, μάλιστα, όπως διαπιστώνουν και οι ίδιες οι εταιρείες κρουαζιέρας, ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ασφαλές για την κίνηση των πλοίων και των επιβατών, ενώ συνεχώς βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του».
 
Βασικό ζήτημα παραμένει, λοιπόν, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού και προς αυτή την κατεύθυνση, η ΟΛΘ ΑΕ συνεργάζεται με όλους τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό- τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ της πόλης.
 
«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει όλες τις δυνατότητες και προδιαγραφές να εξελιχθεί σε λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας» υπογράμμισε ο κ. Μακρής.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως