{ Τελευταία νέα }

Oruc Reis: Πλέει προς την Ατάλλεια - Δεν ανανεώθηκε η τουρκική NAVTEX

 

Κατηγορίες: Διεθνή

Oruc Reis: Πλέει προς την Ατάλλεια - Δεν ανανεώθηκε η τουρκική NAVTEXΗ Τουρκία δεν έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε ανανέωση της NAVTEX για παραμονή του ερευνητικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο

Αλλαγή πορείας για το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Οruc Reis και τα υποστηρικτικά σκάφη Αταμάν και Γενγκίζ, τα οποία εξήλθαν της παράνομα δεσμευμένης περιοχής της κυπριακής ΑΟΖ στα δυτικά της Κύπρου, γύρω στις 11 το βράδυ του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου και κατευθύνονται με βόρεια πορεία προς το λιμάνι της Αττάλειας στα τουρκικά παράλια.
Η άλλη σημαντική εξέλιξη είναι ότι δεν ανανεώθηκε η τουρκική NAVTEX
, ενώ υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη για το Oruc Reis είχε εκδοθεί στις 31 Αυγούστου.

Η Τουρκία δεν έχει προχωρήσει, μέχρι στιγμής, σε ανανέωση της NAVTEX για παραμονή του ερευνητικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο και έτσι αυτό, με ταχύτητα 10 κόμβων, έχει αρχίσει να πλέει βορειοανατολικά, δημιουργώντας την εντύπωση ότι κατευθύνεται στην Αττάλεια.

Ωστόσο σύμφωνα με όσα αναφέρονται για την πορεία του στο marinetraffic και σημειώνει το militaire, πλέει προς περιοχή κοντά στο Κας που βρίσκεται απέναντι από το Καστελόριζο. Να θυμίσουμε ότι εκεί θα βρεθεί το πρωί της Κυριακής 13/9 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να παραστεί στον εορτασμό της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Φίλη, το Oruc Reis αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα.

Οι κυπριακές υπηρεσίες παρακολουθούν, την ίδια στιγμή, με τεχνικά μέσα τη κατάσταση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με μήνυμά του από τη Λευκωσία ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας έκνομες τις ενέργειες της Τουρκίας, ενώ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του σε Ελλάδα και Κύπρο.

 

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA, NEWS247

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ