16.7 C
Thessaloniki
17.7 C
Athens

Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης στο Μέγαρο Μουσικής

Χριστούγεννα δίχως μαγεία δεν γίνονται! Και ένα ιδιαίτερο βιεννέζικο «άρωμα» Χριστουγέννων θα αρχίσει απο νωρίς φέτος να παρασύρει τους θεατές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης σκορπίζοντας λίγο από την επερχόμενη μαγεία των εορτών που πλησιάζουν!
 
Η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης (Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna) θα βρίσκεται στις 4 & 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τρεις εντυπωσιακές παραστάσεις.

Συμμετέχουν:
H σοπράνο Patricia Nessy
Ο βαρύτονος Sebastian Huppman
Ο πρώτος χορευτής του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης Gregor Hatala
με την παρτενέρ του Karina Sarkissova
καθώς και χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης.

Διευθυντής της Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna – ο Guido Mancusi
Άρωμα Βιέννης στην καρδιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Χριστούγεννα δίχως μαγεία δεν γίνονται!

Και ένα ιδιαίτερο βιεννέζικο «άρωμα» Χριστουγέννων θα αρχίσει απο νωρίς φέτος να παρασύρει τους θεατές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης σκορπίζοντας λίγο από την επερχόμενη μαγεία των εορτών που πλησιάζουν!

Η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης (Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna) θα βρίσκεται στις 4 & 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τρεις εντυπωσιακές παραστάσεις που διακρίνονται –όπως πάντα- για τον καθαρό ήχο στην ερμηνεία της μουσικής, την άψογη εμφάνιση και μια πολύ όμορφη και σχεδόν παραμυθένια σκηνική παρουσία.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι περσινές της παραστάσεις στην Αθήνα, η διάσημη Ορχήστρα επιστρέφει στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει με τη μουσική της, όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης αποδίδοντας γνωστές άριες αλλά και τα πιο δημοφιλή βαλς και πόλκες.

Με τη Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna θα εμφανισθούν επίσης η σοπράνο Patricia Nessy και ο βαρύτονος Sebastian Huppman σε γνωστές και αγαπημένες άριες, ενώ θα συμμετέχουν χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης με επικεφαλής τον πρώτο χορευτή του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης Gregor Hatala που έχει χορέψει και στην φετινή καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, με την παρτενέρ του, Karina Sarkissova.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έναρξη των κοντσέρτων στο Παλάτι Schoenbrunn, οι καθημερινές παραστάσεις τους έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική και μουσική ζωή της Βιέννης. Στον Πορτοκαλεώνα του Schoenbrunn -ένα μέρος άκρως παραδοσιακό- η Schoenbrunn Palace Orchestra και το Schoenbrunn Chamber Ensemble απέδιδαν τους πιο όμορφους ρυθμούς από κλασικούς συνθέτες όπως οι Wolfgang Amadeus Mozart και Johann Strauss. Εκτός από τις συναυλίες της στο φημισμένο αυτό χώρο, η Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna κάνει πολλές διεθνείς περιοδείες, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την μοναδική μουσική κληρονομιά της Αυστρίας, έτσι ώστε να μπορέσει και ο υπόλοιπος κόσμος να απολαύσει τους μεγάλους συνθέτες της εποχής εκείνης. Η αντίδραση του κοινού σε όλες αυτές τις συναυλίες είναι πάντα πολύ ενθουσιώδης. Η Ορχήστρα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο βιεννέζικο στυλ και στην ερμηνεία των κλασικών βιεννέζικων κομματιών που παίζει, δίνοντας τους μια λεπτή και ξεχωριστή νότα.

Η Ορχήστρα Schoenbrunn έχει μια παράδοση συνεργασίας με τα μεγαλύτερα ονόματα καλλιτεχνών στο χώρο της όπερας και του μπαλέτου.

Διευθυντής της Ορχήστρας των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης είναι ένας μεγάλος γνώστης της βιεννέζικης μουσικής παράδοσης, ο Guido Mancusi. Η μουσική είναι το πάθος του Guido Mancusi, κυρίως από την εποχή που, νεαρός ακόμη, ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της αυστριακής μουσικής, συμμετέχοντας σαν σολίστας στην Παιδική Χορωδία της Βιέννης, ενώ αργότερα έλαβε αρκετές υποτροφίες και βραβεία. Είχε την τύχη να μαθητεύσει κοντά σε καλλιτέχνες που θαύμαζε, όπως ο Adam Fischer και ο Riccardo Muti στη Σκάλα του Μιλάνου. Ο Mancusi έχει το σπάνιο χάρισμα να μην είναι μόνο ένας προικισμένος μουσικός, αλλά και διευθυντής ορχήστρας και συνθέτης, έτσι που, πολλοί κριτικοί που έχουν επανειλημμένα αναφερθεί σε αυτόν, τον αποκαλούν «Johann Strauss του 21ου αιώνα» καθώς και «βασιλιά του βαλς και της πόλκας».

O διεθνούς φήμης μαέστρος Καμπάνης Σαμαράς καλεσμένος της ορχήστρας Schloss Schoenbrunn στο ΜΜΘ.
Υποψήφιος Διδάκτορας Σύνθεσης Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου
Διευθυντής Συμφωνικής Ορχήστρας & Όπερας
Διευθυντής Χορωδίας
Συνθέτης & Ενορχηστρωτής
Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών
Σολίστ του Πιάνου
Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ωδείων
Καθηγητής Μουσικής στην Εκπαίδευση
Συγγραφέας Βιβλίων
Επιμορφωτής Π.Ε.Κ. σε Μουσικούς Α’βάθμιας & Β’βάθμιας Εκπαίδευσης
Καθηγητής Φυσικής (απόφοιτος του Α.Π.Θ.)
ΣΠΟΥΔΕΣ – ΤΙΤΛΟΙ
• 2008 Υποψήφιος Διδάκτωρ στο τμήμα της Σύνθεσης στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
• 2005 Απόφαση της Διατμηματικής Επιτροπής Αναγνώρισης Πανεπιστημιακών Τίτλων Μουσικών Σπουδών Αλλοδαπής για τους 2 τίτλους (Magister 1.Διεύθυνσης Συμφωνικής Ορχήστρας & Όπερας , 2. Σύνθεσης ) από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών.
• 2004 Δίπλωμα Σύνθεσης με τίτλο Magister Artium στη Σύνθεση (μαθητής του σπουδαίου Βούλγαρου συνθέτη M.PEKOV ) Διπλωματικές εξετάσεις 11 Ιουνίου 2004 :Η συμφωνική ορχήστρα της ανώτατης κρατικής ακαδημίας της Σόφιας ερμήνευσε την πρώτη μου συμφωνία «Στις επάλξεις του φωτός – Αρετές των Χρωμάτων». Βαθμός Διπλώματος Άριστα Παμψηφεί & Διάκριση. (Διάρκεια σπουδών 5 ½ έτη.)
• 2003 (Ιανουάριος) Απόφοιτος Διεύθυνσης Συμφωνικής Ορχήστρας & Όπερας με τίτλο Magister Artium (μαθητής των διακεκριμένων Μαέστρων V. KAZANDJIEV, I. MARINOV, N. NJEDELKOV , A. VARADINOV), Διπλωματικό Κοντσέρτο τον Ιανουάριο του 2003 με πρόγραμμα :4η Συμφωνία του Π. Ι. Τσαικόφκι , Κοντσέρτο για Πιάνο & ορχήστρα σε Ντο ελλάσονα του Β. Α. Μότσαρτ & 2 σκίτσα του Μ. Πέκοφ για ορχήστρα εγχόρδων. Βαθμός Διπλώματος Άριστα Παμψηφεί & Διάκριση.

Τρεις ονειρικές παραστάσεις από την Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης (Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna) στις 4 & 5 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στις 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna
Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 & ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-Ώρα έναρξης:20.30 (Αίθουσα Χρ. Λαμπράκης)
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ : ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-Ώρα έναρξης:21.00
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ : ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τιμές εισιτηρίων για τις παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Φοιτητικό 25€, Γ ζώνη 35€, Β ζώνη 50€, Α ζώνη 65€, Διακεκριμένη ζώνη 90€.
Προπώληση Εισιτηρίων Αθήνας:
• Στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα (Δευτέρα με Παρασκευή 10 το πρωί με 4 το απόγευμα)
• Τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333
• Ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr

Τιμές εισιτηρίων για την παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης:
Φοιτητικό-παιδικό: 25€, Γ’ Ζώνη-35€, Β’ Ζώνη 40€, Α’ Ζώνη-50€
Προπώληση Εισιτηρίων Θεσσαλονίκης:
• Στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής
• Στο εκδοτήριο της πλατείας Αριστοτέλους.
• Τηλεφωνικά στο 2310 895938-9

Το CITY σας προσφέρει δωρεάν προσκλήσεις για τις εμφανίσεις της Ορχήστρας των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης – Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna (10 μονές για Αθήνα και 10 διπλές για  Θεσσαλονίκη).

Συμπληρώστε εδώ τα στοιχεία σας για να κερδίσετε μία από τις προσκλήσεις

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
17.2 ° C
18.9 °
15.6 °
49 %
2.2kmh
0 %
Σα
19 °
Κυ
12 °
Δε
13 °
Τρ
13 °
Τε
15 °