{ Life }

Όταν ήταν 17 ήταν άστεγος, σήμερα 21 χρονών είναι εκατομμυριούχος

Ονομάζεται Harry Sanders και κατάγεται από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας


Κατηγορίες: Αυτό το ξέρατε;

Όταν ήταν 17 ήταν άστεγος, σήμερα 21 χρονών είναι εκατομμυριούχοςΉμουν άστεγος για πάνω από έναν χρόνο κι αναγκαζόμουν να ζητώ καταφύγιο σε διάφορους ξενώνες και κέντρα υποδοχής

Ονομάζεται Harry Sanders είναι 21 ετών, κατάγεται από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και όταν ήταν μόλις 17 ετών έμεινε απένταρος και άστεγος. Παρόλα αυτά κατάφερε στάθηκε και πάλι στα πόδια του και σήμερα που είναι 21 ετών είναι γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης της Studiohawk, μιας εταιρίας που αξιολογείται πλέον στο 1 εκατ. ευρώ.
 
«Ήταν μια τρομακτική και δύσκολη περίοδος της ζωής μου», λέει ο Σάντερς σε ΜΜΕ της πατρίδας του. «Ήμουν άστεγος για πάνω από έναν χρόνο κι αναγκαζόμουν να ζητώ καταφύγιο σε διάφορους ξενώνες και κέντρα υποδοχής, ενώ πολλά βράδια τα περνούσα σε καναπέδες συγγενικών προσώπων και φίλων. Η πρώτη νύκτα μου στο δρόμο ήταν η πιο δύσκολη. Δεν είχα ιδέα πού μπορούσα να πάω ή τι έπρεπε να κάνω. Δεν τόλμησα να ζητήσω βοήθεια κι έτσι κοιμήθηκα κάτω από μια γέφυρα. Κι αυτό μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο καθώς οι άστεγοι έχουν ο καθένας τους τη δική του περιοχή, πράγμα που μου προξένησε πολλά προβλήματα στην αρχή. Ευτυχώς έβρισκα πάντα τροφή ρωτώντας εστιατόρια αν τους είχαν απομείνει αποφάγια ή καταφεύγοντας σε κέντρα διανομής συσσιτίων».
 
Τα όσα δύσκολα και τραγικά έζησε όμως στον δρόμο τού δίδαξαν πολύτιμα μαθήματα. «Δεν θα ήμουν ο ίδιος άνθρωπος χωρίς όλα αυτά. Περνώντας μια τέτοια δυσκολία, με έκανε να διαχειρίζομαι τις στρεσογόνες καταστάσεις με πολύ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Χρωστάω την επιτυχία μου στο γεγονός ότι ήμουν άστεγος».
 
Σήμερα τρέχει τη Studiohawk, μια πετυχημένη εταιρία που βοηθά ιστοσελίδες να έχουν μεγαλύτερη παρουσία στο ίντερνετ. Την οποία είχε ιδρύσει ήδη από τα 16 του, στέρεψε όμως από χρήμα και δεν μπορούσε να τη λειτουργεί πια. Δεν ξέχασε όμως ποτέ το παλιό του όραμα, ούτε και τα ταλέντα του στον κόσμο της πληροφορικής. Άρχισε να τηλεφωνεί σε πρώην συναδέλφους και πελάτες από τηλεφωνικούς θαλάμους ή καταφύγια αστέγων, προσπαθώντας να ξαναστήσει την εταιρία του.
 
Μερικούς μήνες απόρριψης μετά, ένας πρώην πελάτης του συμφώνησε να του δώσει την ευκαιρία που τόσο αποζητούσε, καθώς γνώριζε από πρώτο χέρι πόσο καλά γνώριζε ο πιτσιρικάς το ίντερνετ και τα εργαλεία του.
 
Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε ουσιαστικά η εταιρία που έτρεχε ο νεαρός όταν έβρισκε πρόσβαση σε υπολογιστή. Κάποια στιγμή απέκτησε μόνιμη στέγη σε ένα σπίτι με συγκατοίκους και όλα φαινόταν να παίρνουν τον δρόμο τους.
 

Το 2017, η Studiohawk λειτουργούσε κανονικά και τον επόμενο μήνα ο νεαρός ανοίγει και το πρώτο του γραφείο στο Λονδίνο…


 Ο Χάρι ελπίζει να εμπνεύσει με την ιστορία του κι άλλους νεαρούς επιχειρηματίες. Έχει μάλιστα κι ορισμένες συμβουλές επιτυχίας να τους δώσει: «Να ντύνεστε, όπως σας αρέσει», λέει. «Δεν χρειάζεται να φοράτε κοστούμια. Να κοιμάστε τουλάχιστον οκτώ ώρες το 24ωρο και να διαβάζετε βιβλία και περιοδικά απ? όπου μπορεί να αντλήσετε ιδέες.

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ