Όταν οι νότες γιορτάζουν… | Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο ΑΜΘ

Όταν οι νότες γιορτάζουν… | Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης και Μουσικής Εκπαίδευσης με διακριτό τίτλο «Cantus Arte» παρουσιάζει χορωδιακή συναυλία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Όταν οι νότες γιορτάζουν…

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Cantus Arte, του Μακεδονικού Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, διοργανώνει συναυλία.


Συναυλίες Καλοκαίρι 2023 Θεσσαλονίκη


Συμμετέχουν τρία χορωδιακά σχήματα της πόλης μας και η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, μαζί με τη νεανική χορωδία του Ωδείου.

Η χορωδία Ladino του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καλαμαριάς και το φωνητικό σύνολο «εν χορώ» έχουν μαέστρο τον συνθέτη Κωστή Παπάζογλου. Στο πρόγραμμά τους αποτυπώνεται η ιστορία της Θεσσαλονίκης με έργα της μουσικής παράδοσης των κατοίκων της, χριστιανών και εβραίων σεφαραδιτών, εμπλουτισμένη με σύγχρονες χορωδιακές συνθέσεις. Τους συνοδεύει κουαρτέτο φλάουτων ντόλτσε.

Η μικτή χορωδία της Πολιτιστικής Λέσχης ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, με μαέστρο τον Ηρακλή Παναγόπουλο, θα παρουσιάσει τραγούδια ξένων συνθετών, spiritual και ένα παραδοσιακό της Κύπρου.

Η χορωδία Cantus Arte του Μακεδονικού Kέντρου Σύγχρονης Τέχνης, διευθύνεται από τον μαέστρο Ηρακλή Παναγόπουλο και το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ξένα και ελληνικά τραγούδια.

Η Συμφωνική Ορχήστρα μαζί με τη νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Διευθύνει ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, Καμπάνης Σαμαράς. Θα παρουσιάσουν ένα εαρινό πρόγραμμα Ελλήνων συνθετών.

Στο φινάλε της εκδήλωσης η συμφωνική ορχήστρα και μαζί οι χορωδοί όλων των σχημάτων θα τραγουδήσουν Θεοδωράκη: Δύο μουσικές σκηνές από το Μπαλέτο «Αλέξης Ζορμπάς» το «Στρώσε το στρώμα σου για δυο» κι «ο Αποχαιρετισμός».

► Info

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023
Ώρα έναρξης: 20:00
Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης
Είσοδος Ελεύθερη
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2313 310 201 (Δευτ.- Παρ., 08:00 έως 14:00)
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φωτογραφία εξωφύλλου από το depositphotos.com


  • Το cityportal σας συνιστά πριν μεταβείτε σ έναν χώρο, να επικοινωνείτε μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρα και ώρα, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση, αλλαγή, ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη. Πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, εκδηλώσεων με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως