Όταν Πεθαίνουν οι Εραστές του Κόσμου | Κατερίνα Φασέγγα

«Όταν Πεθαίνουν οι Εραστές του Κόσμου» της Κατερίνας Φασέγγα

Πρόκειται για ένα σύγχρονο ερωτικό ψυχογράφημα. Η ηρωίδα του έργου, με αφηγηματικό τρόπο διακινεί αφιλτράριστα τις σκέψεις και τις ιδέες της περί έρωτα, όπως και τα αισθήματα και τις ερωτικές συνευρέσεις με τον αγαπημένο της ενώ η διήγηση της κινείται παιχνιδιάρικα ανάμεσα στην έκρηξη του ερωτικού πάθους και – την ίδια στιγμή – την υπερχείλιση της ψυχικής της οδύνης. Τα συναισθηματικά ελλείμματα των δύο εραστών /ηρώων του έργου και τα βαθιά συμπλέγματα που αποκαλύπτονται με έξυπνο τρόπο μέσα από απλούς διαλόγους, στοχεύουν στο να υποψιάσουν τον αναγνώστη ότι η λύτρωση που επιφέρει η συνειδητοποίηση του Εαυτού, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η συγγραφέας δεν κάνει την παραμικρή έκπτωση στο χειρισμό των λέξεων. Η ισορροπία ανάμεσα στην ερωτογραφία και πορνογραφία κινείται στην κόψη του ξυραφιού, χωρίς ωστόσο να «τραυματίζει» το κείμενο. Ο λόγος που χρησιμοποιεί είναι χειμαρρώδης, καθηλωτικός, υπαινικτικός , ενίοτε σαρκαστικός και με δόσεις χιούμορ μα κυρίως ανεπιτήδευτος σε όλο το σώμα του βιβλίου ενώ οι χαρακτήρες είναι τόσο πραγματικοί και εξαιρετικά οικείοι, που ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να ταυτιστεί.


Το νέο βιβλίο της Κατερίνας Φασέγγα, με τίτλο «Όταν Πεθαίνουν οι Εραστές του Κόσμου», παρουσιάζεται τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30, στον Πολυχώρο Μαλλιάρης – Παιδεία «Ανατόλια» (Δ.Γούναρη 39, Καμάρα).

Ομιλητές:

Κώστας Μπλιάτκας, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
Στελίνα Μαργαριτίδου, Δημοσιογράφος
Κατερίνα Φασέγγα, Ψυχολόγος – Συγγραφέας

Είσοδος Ελεύθερη


 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως