{ Τελευταία νέα }

''Όχι'' Νασιούλα στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη στο Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας. Τι αντιπροτείνει


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

''Όχι'' Νασιούλα στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη στο Ελληνογερμανικό Ιδρυμα Νεολαίας. Τι αντιπροτείνει''Όχι'' Νασιούλα στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη

Την έντονη αντίθεσή του στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη στο Ελληνο-Γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας εξέφρασε με επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Νασιούλας.
Ο κ. Νασιούλας, μεταξύ άλλων,  αναφέρει ότι προτείνει τη  λειτουργία Μουσείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα Εγκλήματα Πολέμου και Κατοχής των Γερμανών εις βάρος των Ελλήνων και της Ανθρωπότητας (1941-1944) και τονίζει ότι ακριβώς απέναντι από την Βίλλα Πετρίδη, οι Γερμανοί του Άντολφ Άιχμαν συγκέντρωναν τους δεκάδες χιλιάδες άμαχους Έλληνες πολίτες Εβραϊκού θρησκεύματος και τους επιβίβαζαν στα τραίνα του θανάτου για τα κρεματόρια. 
Aκολουθεί η Ανακοίνωση του Επικεφαλή της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" Ιωάννη Νασιούλα.
 
Ηχηρό ΟΧΙ Νασιούλα στην παραχώρηση της Βίλας Πετρίδη
"Θα πω ΟΧΙ στην παραχώρηση της Βίλλας Πετρίδη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης": Αυτή είναι η ηχηρή δημόσια τοποθέτηση του Ιωάννη Νασιούλα,  και Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Σε ανάρτησή του, ο Γιάννης Νασιούλας τονίζει: "Πρότασή μου, η λειτουργία Μουσείου του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα Εγκλήματα Πολέμου και Κατοχής των Γερμανών εις βάρος των Ελλήνων και της Ανθρωπότητας (1941-1944)". 
 
"Οι σύγχρονοι Γερμανοί οφείλουν να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη"
Και συνεχίζει ο Γιάννης Νασιούλας: "Οι σύγχρονοι Γερμανοί οφείλουν να αναλάβουν την ιστορική τους ευθύνη. Η κατάχρηση των στρατιωτικών μέσων στον πόλεμο με την Ελλάδα και την κατοχή της από τους Γερμανούς, ιδία τα εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού και κατά της ανθρωπότητας και ακόμα ειδικότερα, τα εγκλήματα των Γερμανών στην Θεσσαλονίκη, απαιτούν μια ειλικρινή δικαίωση που ποτέ δεν ήρθε. 
Η διεκδίκηση των επανορθώσεων για την ανήκεστο βλάβη που βαρύνει το Γερμανικό Κράτος έναντι του Ελληνικού είναι απαράγραφη υποχρέωσή μας και μείζονα ηθική εκκρεμότητα για τους Γερμανούς πολίτες. 
 
Ακριβώς απέναντι από την Βίλλα Πετρίδη, οι Γερμανοί του Άντολφ Άιχμαν συγκέντρωναν τους δεκάδες χιλιάδες άμαχους Έλληνες πολίτες Εβραϊκού θρησκεύματος και τους επιβίβαζαν στα τραίνα του θανάτου για τα κρεματόρια. 
Θεωρώ τουλάχιστον αψυχολόγητη την ανακοίνωση μελών της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης πως πρόκειται για ειλημμένη απόφαση να παραχωρηθεί η Βίλα Πετρίδη στο Ελληνο-Γερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας. 
Ταυτόχρονα, είναι περιττό να τονίσω πως λυπούμαι τόσο που ο δεύτερος μεγαλύτερος Δήμος της Ελλάδος δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ίδιος το κτιριακό του απόθεμα προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων της Θεσσαλονίκης. Η ντροπή βαρύνει και εμένα προσωπικώς, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. 
Ζητώ ειλικρινή και ταπεινή συγγνώμη από τους συμπολίτες μας και θα εργαστώ ώστε η η Βίλλα Πετρίδη και το κτιριακό απόθεμα του Δήμου Θεσσαλονίκης να αξιοποιηθεί χωρίς να εκχωρηθεί σε τρίτους", σημειώνει εμφατικά ο Γιάννης Νασιούλας.
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ