Όχι στο Grexit λένε οι «5 σοφοί» της Γερμανίας

Όχι στο Grexit λένε οι «5 σοφοί» της Γερμανίας

Οι «5 σοφοί» της Γερμανίας τάσσονται εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Deutsche Welle, σε νέο του δημοσίευμα. Η ομάδα των «πέντε σοφών», οι οποίοι παρέχουν συμβουλές οικονομικής φύσεως στη γερμανική κυβέρνηση, επισημαίνουν ότι η ελληνική κρίση κατέδειξε πως η μόνιμη έλλειψη διάθεσης συνεργασίας μιας χώρας κλονίζει τα κοινά θεμέλια.
 
Σύμφωνα με τους ίδιους, το σχεδιαζόμενο τρίτο πακέτο στήριξης είναι σωστό, καθώς τάσσονται εναντίον του Grexit, το οποίο θα είχε σοβαρότατα μειονεκτήματα, κυρίως για τους Έλληνες.
 
Η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι εκ των ων ουκ άνευ για να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση και να εισέλθει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι οικονομολόγοι τονίζουν μάλιστα ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες, είτε υπάρξει νέα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, είτε όχι.
 
Καταλήγοντας, οι ειδικοί ζητούν τη θέσπιση ενός πτωχευτικού δικαίου για τις χώρες της Ευρωζώνης, προκειμένου να αναλαμβάνουν μελλοντικά και οι ιδιώτες πιστωτές μερίδιο του κόστους.
πηγη: Deutsche Welle

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως