Ουμίτ Γιαλίμ: 6.000 Έλληνες στρατιώτες σταθμεύουν σε 20 τουρκικά νησιά (!!!)

Ελληνοτουρκικά: Με τίτλο «Στα κατεχόμενα νησιά μας υπάρχουν 6.000 Έλληνες στρατιώτες» η αντιπολιτευόμενη κεμαλική, εθνικιστική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της δηλώσεις του απόστρατου συνταγματάρχη και πρώην γενικού γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ.

Ο εκ των εμπνευστών των «γκρίζων ζωνών» Γιαλίμ δηλώνει στην εφημερίδα: «Οι Έλληνες στρατιώτες που ρίξαμε στη θάλασσα στη Σμύρνη, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, βρίσκονται και πάλι στη Σμύρνη. Ο Έλληνας υφυπουργός Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τις Οινούσσες (Koyun στο κείμενο, Νήσος Πρόβατο) της Σμύρνης στις 27 Αυγούστου και επιθεώρησε τους Έλληνες στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί. Οι Οινούσσες, οι οποίες βρίσκεται εντός των συνόρων της Σμύρνης και των τουρκικών χωρικών υδάτων των 6 μιλίων, βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή από το 2004».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι 6.000 Έλληνες στρατιώτες σταθμεύουν σε 20 τουρκικά νησιά και 2 τουρκικές βραχονησίδες. «Η Ελλάδα συνεχίζει να επενδύει στα κατεχόμενα εδάφη μας. Η Ελλάδα, η οποία άνοιξε μια Ναυτική Σχολή στις Οινούσσες, δημιούργησε και πυροσβεστικό σταθμό το 2021» είπε.

Ο Γιαλίμ δήλωσε ακόμη: «Γιατί η Ακτοφυλακή δεν επενέβη στο ελληνικό στρατιωτικό σκάφος που μετέφερε τον Χαρδαλιά, το οποίο έπλεε δυτικά του Καραμπουρούν της Σμύρνης, στην περιοχή ευθύνης της και σε τουρκικά χωρικά ύδατα 6 μιλίων; Είναι καθήκον της Χωροφυλακής να συλλαμβάνει και να προσαγάγει στη Δικαιοσύνη τους αρχηγούς της Μαφίας και τα στελέχη της που καταλαμβάνουν εδάφη του Δημοσίου της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είναι και καθήκον της Χωροφυλακής να συλλάβει και να προσαγάγει στη Δικαιοσύνη τους Έλληνες πολίτες δημάρχους που προσεταιρίζονται και κατέχουν τα νησιά της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Σμύρνη, στο Αϊδίνι και τα Μούγλα. Γιατί η Χωροφυλακή δεν συλλαμβάνει τους Έλληνες πολίτες δημάρχους και δεν τους παραπέμπει στη Δικαιοσύνη;».

«Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ καθώς και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αδιαφορούν για τα υπό κατοχή νησιά μας και παραμένουν θεατές των πρακτικών του ελληνικού κράτους στα νησιά μας» κατέληξε.


Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου με πληροφορίες απο ΕΡΤ Γιάννης Μανδαλίδης / Κύρια φωτογραφία άρθρου Depositphotos

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως