Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: «Διαφορετικοί αλλά όχι λιγότερο σημαντικοί»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2 Απριλίου, ο Δήμος Παύλου Μελά, υποστηρίζοντας ένθερμα τη σημασία της ισότιμης συμμετοχής στην Εκπαίδευση, ως βασικό παράγοντα κοινωνικοποίησης, ένταξης στην αγορά εργασίας, ανάπτυξης αυτονομίας και απεξάρτησης από το οικογενειακό περιβάλλον και συγκεκριμένα η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «Παιδική Ομπρέλα», η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Δύο Φύλων και το Σημείο Αναφοράς ΑμεΑ Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνουν δράση με τίτλο «Διαφορετικοί αλλά όχι λιγότερο σημαντικοί», τη Δευτέρα 3 Απριλίου, κατά τις ώρες 10:00 έως 12:00, στον χώρο της Δομής «Παιδική Ομπρέλα», Παύλου Μελά 4, Ευκαρπία.

Το 5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας θα επισκεφτεί τη δομή και οι μαθητές θα συμμετέχουν σε βιωματικές, διαδραστικές, ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις που θα υλοποιηθούν από το επιστημονικό προσωπικό της Δομής «Παιδική Ομπρέλα», έχοντας ως στόχο να συμβάλλουν, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν, χωρίς φόβο και άγχος, σημαντικές μαθησιακές εμπειρίες, μεγαλύτερη δύναμη και αυτονομία, να βιώσουν θετικά επιτεύγματα, ανεξαρτήτως του επιπέδου των ικανοτήτων τους και να δομήσουν υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις.

Θέλουμε να ζούμε σε έναν κόσμο όπου δεν περισσεύει κανείς. Μέσα από τη δράση μας, μαθαίνουμε και διδάσκουμε τη συνεργασία, τον σεβασμό και την αλληλοστήριξη, φτιάχνοντας έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Οι δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν είναι οι εξής:

•Ψυχοκινητικές ασκήσεις με τη χρήση μπάλας, κρίκων και άλλων μέσων

•Δραστηριότητες ενίσχυσης υγιεινών διατροφικών συνηθειών

•Παιχνίδια για την ανάπτυξη της ικανότητας επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των παιδιών.

•Φτιάχνοντας τη δική μας ιστορία, με εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας προκειμένου να βοηθήσει το παιδί να μαθαίνει ευχάριστα και εποικοδομητικά.

•Παιχνίδια για την ανάπτυξη της ικανότητας επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των παιδιών.

► Info

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023
Ώρες 10:00 έως 12:00
Στον χώρο της Δομής «Παιδική Ομπρέλα»
Παύλου Μελά 4, Ευκαρπία
2310 688439 & 2310 681988
email: paidikiomprela@pavlosmelas.gr


Φωτογραφία εξωφύλλου από το depositphotos.com

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως