Παγκόσμια Ημέρα Χορού στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο παραστάσεις 29/4 και 6/5

Το Τμήμα Τέχνης & Πολιτισμού του Θεσσαλονίκης Δρώμενα, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 29 Απριλίου και το Σάββατο 6 Μαΐου στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής.

Σχολές χορού της Περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, καθώς πάνω από 800 μικροί χορευτές θα συμμετέχουν στους εορτασμούς.

Στις 29 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO. Η ημέρα που επιλέχθηκε από την UNESCO προκειμένου να γιορτάζεται κάθε χρόνο ο χορός δεν είναι τυχαία, αφού η 29ηΑπριλίου είναι η ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ. Ο Ζαν-Ζορζ Νοβέρ ήταν ο δημιουργός του σύγχρονου μπαλέτου. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη του χορού, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.


► Info

Παγκόσμια Ημέρα Χορού
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Αίθουσα Φίλων Μουσικής.

Σάββατο 29 Απριλίου στις 20:00
Σάββατο 6 Μαΐου στις 20:00

Εισιτήρια
Β΄ Ζώνη 20€
Γ΄ Ζώνη 18€
Δ΄ Ζώνη 15€
ΑΜΕΑ 15€

Προπώληση viva.gr

Επίσημες Αιγίδες: Υπουργείο Εσωτερικών του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης // Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στo σωματείo:
• Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης

  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως