{ Τελευταία νέα }

Παγκόσμια κατακραυγή για την εκτέλεση του παλαιστή Ναβίντ Αφκαρί

 

Κατηγορίες: Διεθνή

Παγκόσμια κατακραυγή για την εκτέλεση του παλαιστή  Ναβίντ Αφκαρί

Ο παλαιστής υποστήριζε ότι ομολόγησε έναν φόνο που δεν έκανε, επειδή υποβλήθηκε σε βασανιστήρια.

Ο Ιρανός παλαιστής Ναβίντ Αφκαρί, η υπόθεση του οποίου προκάλεσε παγκόσμιες διαμαρτυρίες (αντέδρασε ακόμη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ), εκτελέστηκε, με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε και σκότωσε έναν φρουρό ασφαλείας κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2018.
 
Ο γενικός εισαγγελέας είπε στην κρατική τηλεόραση του Ιράν ότι ο 27χρονος αθλητής εκτελέστηκε σε φυλακή του Σιράζ κατ? εφαρμογή του «κεσάς», δηλαδή του «νόμου αντεκδίκησης», κατόπιν αιτήματος «των γονέων και της οικογένειας του θύματος».
 
Η καταδίκη του Αφκαρί είχε προκαλέσει κατακραυγή σε όλον τον κόσμο. Ο παλαιστής υποστήριζε ότι ομολόγησε έναν φόνο που δεν έκανε, επειδή υποβλήθηκε σε βασανιστήρια. Οι δικαστικές αρχές του Ιράν από τη πλευρά τους διαψεύδουν τις κατηγορίες περί βασανιστηρίων.
 
Ο δικηγόρος του δήλωνε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη για την ενοχή του.Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ως ενοχοποιητικό στοιχείο είχε καταγραφεί μία ώρα πριν από το έγκλημα, σύμφωνα με τον δικηγόρο. 
 
Η Διεθνής ένωση World Players Association  που εκπροσωπεί 85.000 αθλητές ζητά να αποκλειστεί το Ιράν από όλες τις αθλητικές διοργανώσεις 

«Σοκαρισμένη» η ΔΟΕ από την εκτέλεση του Ιρανού παλαιστή Ναβίντ Αφκαρί
 
«Σοκαρισμένη» δηλώνει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά τη γνωστοποίηση της εκτέλεσης του Ιρανού παλαιστή Ναβίντ Αφκαρί. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΔΟΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι εκκλήσεις αθλητών από όλο τον κόσμο και όλη η παρασκηνιακή δουλειά της ΔΟΕ, μαζί με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Ιράν, τη Διεθνή Ομοσπονδία Πάλης και την Ομοσπονδία Πάλης του Ιράν, δεν πέτυχαν τον στόχο τους».

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ