Παγκόσμιος συναγερμός για τους Αμερικανούς

Διεθνή: Προειδοποίηση παγκόσμιου συναγερμού εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εφιστώντας την προσοχή στους Αμερικανούς πολίτες σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει ότι ο συναγερμός εκδόθηκε «λόγω της αυξημένης έντασης σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο, της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ».

Παγκόσμιος συναγερμός

Από τη μία πλευρά, οι αντιδράσεις για τη θερμή υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στο Ισραήλ, όσο για το βέτο που έθεσαν οι ΗΠΑ στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε διακοπή των εχθροπραξιών και, από την άλλη, η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, σήμαναν συναγερμό στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται το ενδεχόμενο επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών ανά τον κόσμο, αφού στην ταξιδιωτική τους οδηγία δεν προσδιορίζουν συγκεκριμένα κράτη, αλλά μιλούν για παγκόσμιο συναγερμό.

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συμβουλεύει τους Αμερικανούς πολίτες στο εξωτερικό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει:

  • Να βρίσκονται σε εγρήγορση σε τοποθεσίες όπου συχνάζουν τουρίστες.
  • Να εγγραφούν στο Πρόγραμμα εγγραφής έξυπνων ταξιδιωτών (STEP) για να λαμβάνουν πληροφορίες και ειδοποιήσεις και να διευκολύνουν τον εντοπισμό τους σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.
  • Να ακολουθούν το Υπουργείο Εξωτερικών στο Facebook και στο Twitter.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 / φωτογραφία Depositphotos

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως