{ Τελευταία νέα }

Παίκτης του Άγιαξ ξύπνησε από κώμα μετά από 2,5 χρόνια και γύρισε σπίτι του


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Παίκτης του Άγιαξ ξύπνησε από κώμα  μετά από 2,5 χρόνια και γύρισε σπίτι τουΕίχε καταρρεύσει σε φιλικό του Άγιαξ με τη Βέρντερ Βρέμης το 2017

Ο πρώην παίκτης του Άγιαξ, γεννημένος το 1997, θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ολλανδικού ποδοσφαίρου μέχρι να έρθει εκείνο το φιλικό παιχνίδι, με την Βέρντερ Βρέμης στην καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας το 2017.
Ο διεθνής Ολλανδός, μαροκινής καταγωγής, κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο με τον Άγιαξ να ανακοινώνει λίγες ημέρες αργότερα πως μία αρρυθμία του προκάλεσε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη.  
Ωστόσο, εχθές Πέμπτη προέκυψαν ευχάριστα νέα καθώς σε τηλεοπτική εκπομπή της Ολλανδίας, μέλη της οικογένειάς του, επιβεβαίωσαν ότι ο μαροκινής καταγωγής μέσος, αλλά διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ολλανδίας έχει ξυπνήσει από το κώμα, ανταποκρίνεται στους γύρω του και είναι σε αναπηρικό κοριτσάκι, δίνοντας μια ακτίδα αισιοδοξίας για περαιτέρω βελτίωση της κατάστασής του.
 
«Ο Άπι είναι στο αναπηρικό του καροτσάκι. Ανταποκρίνεται. Είναι εκεί, είναι μέλος της οικογένειας. Οι συζητήσεις είναι πάντα όπως ήταν, συνήθως για ποδόσφαιρο. Φαίνεται ότι είναι εκεί. Μερικές φορές φαίνεται απλανής, ανάλογα με την κατάσταση. Αυτό μπορεί να συμβεί για παράδειγμα αν τον ρωτήσεις κάτι για εκείνον. Αλλά είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Ζει στο δικό του σπίτι, που του αγοράσαμε μετά τις 8 Ιουλίου του 2017. Είναι πάντα απόσταση περπατήματος από την οικογένειά του. Ήταν τόσο δύσκολο στην περίοδο νοσηλείας. Ένα μέλος της οικογένειας είχε “βάρδια” 24 ώρες και μετά ερχόταν κάποιος να τον αλλάξει. Ποτέ δεν έμεινε μόνος. Η μητέρα του τον υποστήριζε πάντα. Τώρα υπάρχουν συνήθως τέσσερα ή πέντε μέλη της οικογένειας, συν την ιατρική φροντίδα».
H οικογένεια του Νούρι δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονά της για τον Άγιαξ. «Ο Άγιαξ δεν προσέφερε τη στήριξη που χρειαζόμασταν», είπε ο δικηγόρος, Καλίντ Κασέμ. «Δεν έχουμε πάρει κάποια αποζημίωση έπειτα από όλα αυτά. Το τονίζω δεν είναι θέμα χρημάτων. Είναι μια σημαντική εκκρεμότητα για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ένα τέλος σε αυτή την άσχημη περίοδο».
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ