Παίζω – Δρω – MotiON #vol.15

Η αδρεναλίνη έχει χτυπήσει κόκκινο! Η Θεσσαλονίκη αναμένεται να ξεσαλώσει! Η Χ.Α.Ν.Θ. ανεβάζει στροφές παρέα με τον Δήμο Θεσσαλονίκης… Ο Λευκός Πύργος θα ντυθεί στα χρώματα της ανεμελιάς και της ζωντάνιας… Η παραλία θα πλημμυρίσει από γέλια και φωνές… Η πόλη μας θα αναζωογονηθεί… Η Θεσσαλονίκη θα ζήσει για 15η συνεχόμενη χρονιά το – μεγάλο project του Γ’ Κύκλου της Σχολής Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ.: “Παίζω – Δρω – MotiON”, που το οργανώνουν τα ίδια τα στελέχη της!

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, τα τελευταία 14 χρόνια, κάθε τέλος σεζόν, τα μεγαλύτερα παιδιά του προγράμματος της Σχολής Στελεχών της Χ.Α.Ν.Θ., οι νεαροί εθελοντές, καλούνται να οργανώσουν και να υλοποιήσουν ένα ολοκληρωμένο “project”, με την μορφή ενός event. Ο μήνας Απρίλιος, λοιπόν, είναι εκείνος που πραγματοποιείται η αρχή κάτι μεγάλου και πραγματικά σημαντικού, τόσο για εκπαιδευτές – εθελοντές του προγράμματος, όσο και για τους νεαρούς εκπαιδευόμενούς της. Η δημιουργικότητα, οι ευφάνταστες ιδέες και οι στιγμές έμπνευσης έχουν χτυπήσει κόκκινο, καθώς η οργάνωση του project του Γ ‘ κύκλου έχει ξεκινήσει.

Τη φετινή χρονιά, το “Παίζω – Δρω – MotiON” έχει τον δικό του χαρακτήρα με τίτλο “Be free, feel real!”, έχοντας ως κύρια θεματική τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία. Η νεολαία της Θεσσαλονίκης παρακινεί τους πολίτες να αναλογιστούν τι πραγματικά σημαίνει για αυτούς η έννοια της ελευθερίας και πως για κάθε άνθρωπο η έννοια αυτή αγγίζει και μία διαφορετική και ξεχωριστή πτυχή, ενώ παράλληλα τους δείχνει πως το πρόγραμμα της προσωπικής ανάπτυξης της Σχολής Στελεχών άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται και αλληλεπιδρούν με τον συνάνθρωπο και τον δημόσιο χώρο.

Ο βασικός πυλώνας στον οποίο Εθελοντές και Εκπαιδευόμενα Στελέχη επιλέξαμε και φέτος να δουλέψουν, είναι η ενημέρωση, η προώθηση καθώς και η υλοποίηση δραστηριοτήτων, οι οποίοι στόχο έχουν την προβολή προς το κοινό της Θεσσαλονίκης των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, στόχοι που υιοθετήθηκαν στην 70η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι το 2030, με στόχο έναν καλύτερο κόσμο και με σεβασμό σε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα.

Παρακάτω μερικές από τις δράσεις που θα διοργανώσουν οι νεαροί εθελοντές :

 Διαδραστικά Quiz που αποσκοπούν στην ενημέρωση για την κατοχύρωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
 Debate για κοινωνικά ζητήματα.
 Συλλογή προσωπικών σκέψεων για την ελευθερία.
 Εκμάθηση βασικών κινήσεων στην Νοηματική.
 Βιωματικές δραστηριότητες που σχετίζονται άμεσα με τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως «Ψάρεψε το σκουπίδι», «Memory game», «Κατασκευές ανακυκλώσιμων».
 Happenings όπως Facepainting, Twister, Σκυταλοδρομίες, Mini Ποδόσφαιρο, Kangoo Jumps κ.ά..
 Μουσικοχορευτικά δρώμενα.
 Zero waste & Second hand thrift shop.


► Info

Παίζω – Δρω – MotiON #vol.15
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, δίπλα από το Λευκό Πύργο
6 Μαΐου 2023
10:00 έως 17:00

*Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
**Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Περισσότερες πληροφορίες :
Τμήμα Εκπαίδευσης Στελεχών & Νέων Εθελοντών
Σχολή Στελεχών Χ.Α.Ν.Θ.
Τ : 231 600 1000 εσωτ.: 4 & 854


  • ΟΛΑ όσα γίνονται στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως