Παίζουμε-τραγουδάμε Τριβιζά; Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας & τα τρία μικρά λυκάκια

Παίζουμε-τραγουδάμε Τριβιζά; Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας & τα τρία μικρά λυκάκια

Οι Παιχνιδιάτορες του Πύργου συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ΑΠΘ

Η μουσικοπαιδαγωγική ομάδα «Παιχνιδιάτορες του Πύργου» της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, συμμετέχοντας και φέτος στις εκδηλώσεις «ΑΠΘ την Κυριακή», παρουσιάζει τη μουσική παράσταση με τίτλο  «Παίζουμε-τραγουδάμε Τριβιζά;»
 
Η μουσική παράσταση, που είναι διανθισμένη  με στοιχεία δραματοποίησης και με παιχνίδια εμψύχωσης, έχει ως αφετηρία και έμπνευση δύο από τα γνωστότερα  έργα του Ευγένιου Τριβιζά: Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας και τα τρία μικρά λυκάκια. Πρωτότυπες μουσικές, τραγούδια και παιχνίδια, μαζί με αποσπάσματα από κείμενα του συγγραφέα, γίνονται αφορμές για ομαδικό  τραγούδι, ρυθμικές συνοδείες, μουσικοκινητικά παιχνίδια, με απώτερο στόχο την ψυχαγωγία, την καλλιτεχνική  δημιουργία και την επικοινωνία. Οδηγοί στο ταξίδι αυτό τα μέλη της ομάδας ΠτΠ και οι  εμψυχωτικές-καλλιτεχνικές δράσεις. 
 
Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 20/5/18  στον αύλειο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Η διάρκεια της παράστασης είναι 90-120 λεπτά  και απευθύνεται στο παιδικό κοινό της πόλης ηλικίας 4-10 ετών και παράλληλα αποτελεί μια εκπαιδευτική μουσικοπαιδαγωγική πρόταση για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές, καθώς και τους εκπαιδευτικούς της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες-παιδαγωγοί-εμψυχωτές:
Αντωνία Ανδρεάκη, Πολύβιος Ανδρούτσος, Ελένη Γιουρτσίδου,  Παρασκευή Δημητριάδου, Ελένη Δημοπούλου,   Αγάπη Ζίζικα, Νίκος Θεοδωρίδης, Lana Zivanovic, Ιωάννα Ιμέρ, Φωτεινή Καλογραιάκη, Ελευθερία Καραγιαννάκη, Γεωργία Κεσάνογλου, Αναστασία Κουτσιλιέρη,   Κατερίνα Μαμούχα, Χριστίνα Μιχαλάκη, Μαρία-Ειρήνη Μουτσάκη, Βίκτωρ Μωυσής,  Σταματίνα Παλαιοχωρινού, Ευθυμία Πανταζοπούλου, Μαρία Πετώνη, Γεωργία Σεργίνη, Αντιγόνη Τερζίδου,  Ελένη Σαρρή, Βασιλική Τασιούλη, Δέσποινα Φάκη, Σωτηρία Χατζηπαρασκευά. 
 
Βιογραφικό της ομάδας “Παιχνιδιάτορες του Πύργου”
Η μουσικοπαιδαγωγική ομάδα “Παιχνιδιάτορες του Πύργου” δημιουργήθηκε το 2014 στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος  Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ), καθώς και του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) με συντονιστή τον διδάσκοντα Νίκο Θεοδωρίδη και από το 2017 τον Πολύβιο Ανδρούτσο. 
Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την εύστοχη συνωνυμία της Μουσικής με τα Παιχνίδια, όπως δηλαδή ονομάζουν σε ορισμένες περιοχές τα μουσικά όργανα. Βασικός στόχος της ομάδας είναι η δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση,  με τη μουσική και τα παιχνίδια εμψύχωσης σε κεντρικό ρόλο, καθώς και η επικοινωνία μέσω παραγωγής και παρουσίασης θεαμάτων και εκδηλώσεων που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Φιλοδοξία της ομάδας αποτελεί η εδραίωση της δημιουργικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής της παραγωγής και η επαφή της με το ευρύτερο κοινό, εντός και εκτός Πανεπιστημίου.
Το ντεμπούτο της ομάδας πραγματοποιήθηκε στις 28/5/2014 με τη συμμετοχή των Παιχνιδιατόρων στο Φεστιβάλ Τεχνών της Παιδαγωγικής Σχολής, όπου παρουσιάστηκε η μουσική διαδραστική παράσταση «Ο μουσικός κήπος». Έκτοτε η ομάδα έχει επιδείξει διάφορα πρόσωπα και είδη μουσικής, παίζοντας άλλοτε για μικρούς και άλλοτε για μεγαλύτερους φίλους. Ως τώρα το ρεπερτόριο περιλαμβάνει παραστάσεις  μουσικού θεάτρου (ΑΠΘ την Κυριακή), μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα (ΤΕΠΑΕ, Παιδική Βιβλιοθήκη Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου), Χριστουγεννιάτικες συναυλίες (Παιδικό Κέντρο του Α.Π.Θ., Παιδιατρική κλινική του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ), Συναυλίες στο πλαίσιο συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων (ΤΕΠΑΕ, Ε.Ε.Μ.Ε., Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), κ.ά.

 
Info
Παίζουμε-τραγουδάμε Τριβιζά;

Ο πόλεμος της χαμένης παντόφλας  & Τα τρία μικρά λυκάκια
Μουσική παράσταση και παιχνίδια εμπνευσμένα από τα έργα του
Ευγένιου Τριβιζά
για παιδιά 4-10 ετών 
Κυριακή  20/05/18 στις 11:30 
στον αύλειο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής 
Είσοδος Ελεύθερη