{ Χώροι }

Παλε ντε Σπορ - Αλεξάνδρειο Μέλαθρο

 

Κατηγορίες: Γήπεδα Θεσσαλονίκης

Παλε ντε Σπορ - Αλεξάνδρειο Μέλαθρο

Χώρος: Παλε ντε Σπορ - Αλεξάνδρειο Μέλαθρο
Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπρακη 2, 54636
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Παλε ντε Σπορ - Αλεξάνδρειο Μέλαθρο

Το Παλέ ντε Σπορ ή Αλεξάνδρειο Μέλαθρο είναι ένας χώρος σύμβολο της Θεσσαλονίκης που αποτελεί έδρα της ομάδας μπασκετ του Άρη Θεσσαλονίκης.

Το Παλέ ντε Σπορ ή Αλεξάνδρειο Μέλαθρο είναι ένας χώρος σύμβολο της Θεσσαλονίκης που αποτελεί έδρα της ομάδας μπασκετ του Άρη Θεσσαλονίκης. Ιδιοκτησιακά ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που υπάγεται στο αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού .


Ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1960 και κόστισε 70 εκατομμύρια δραχμές (με χρηματοδότηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μέσω του ΟΠΑΠ). Αρχικά είχε το όνομα «Εθνικόν Κλειστόν Γυμναστήριον Θεσσαλονίκης» αλλά τον Ιούνιο του 1966 πήρε την ονομασία «Αλεξάνδρειον Αθλητικόν Μέλαθρον Θεσσαλονίκης» από τον Μέγα Αλέξανδρο. 


Το πιο δύσκολο σημείο στη διάρκεια της ανέγερσης του γηπέδου ήταν η οροφή του, για την οποία προσκλήθηκαν και εργάστηκαν Γάλλοι τεχνικοί. Οι ιδιοι είχαν συμμετοχή και στην κατασκευή του "Palais des Sports de Gerland" της Λυών της Γαλλίας το 1962 ένα γήπεδο αντίγραφο του Αλεξάν δρειου. Τα δύο αυτά γήπεδα μοιάζουν εμφανισιακά (ίδια οροφή) και έχουν την ίδια χωρητικότητα περίπου στις 5.200 θέσεις.  Έτσι το γήπεδο απέκτησε το ψευδώνυμο Παλέ ντε Σπορ.


Το 2003 το Αλεξάνδρειο ανακαινίστηκε πλήρως για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ανακατασκευή του περιελάμβανε καινούργια αποδυτήρια, γραφεία, εξαερισμό, θέρμανση – ψύξη, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, φωτισμό, ηχητικές εγκαταστάσεις, νέα καρεκλάκια, δύο νέους ηλεκτρονικούς πίνακες με video-wall, διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, μπουτίκ, εστιατόριο και μπαρ.

Στις 7 Μαΐου του 2013, η κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου (ο αγωνιστικός χώρος) μετονομάστηκε σε Σάλα Νίκος Γκάλης (Nick Galis Hall), προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς του κορυφαίου Έλληνα μπασκετμπολίστα. Σήμερα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την ομάδα του Άρη. Επίσης το γήπεδο φιλοξενεί και άλλες αθλητικές όπως και καλλιτεχνικές δραστηριότητες πέρα από το μπάσκετ.

 

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook
 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ