Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΠΑΜΑΚ-Επιστημονικό Συνέδριο: «Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Από την Αξιολόγηση στην Παρέμβαση»

Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Διαταραχές Φάσματος Αυτισμού: Από την Αξιολόγηση στην Παρέμβαση» διοργανώνεται διαδικτυακά το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αυτισμού, Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου.

Το Συνέδριο, που συμπίπτει στη θεσμοθετημένη Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Διαταραχές στο Φάσμα του Αυτισμού, προσβλέπει στην ανταλλαγή απόψεων σε ένα πολύπτυχο πρόβλημα.

Όπως επισημαίνει η Επιστημονικά Υπεύθυνη και Πρόεδρος του Συνεδρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χριστίνα Κ. Συριοπούλου – Δελλή, «το φαινόμενο του Αυτισμού, αποτελεί σημείο ανωμαλίας για μια σειρά από επιστημονικά πεδία από την ιατρική και την ψυχολογία ως την κοινωνιολογία, την τεχνολογία και την εκπαίδευση».

Η ίδια τονίζει ότι «φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει το Συνέδριο αυτό χώρο ανταλλαγής επιστημονικής γνώσης εμπειρίας αλλά και ερευνητικού προβληματισμού. Προσδοκία μας είναι η ανάδειξη των σύγχρονων προβληματισμών για θέματα αυτισμού, των νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων καθώς και των προοπτικών στην αντιμετώπιση του αυτισμού».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: https://ergasterio-autismou—diachyton-anaptyxiakon-diatarachon-kai-te.webnode.gr/

Δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου scientific_program

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως