Η πανακότα είναι ένα Ιταλικό επιδόρπιο, που συνήθως αρωματίζεται με βανίλια. Συνοδεύεται άψογα με φρούτα εποχής. Ένα ελαφρύ και δροσιστικό επιδόρπιο, κατάλληλο για οποιαδήποτε περίσταση. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση και η αναμονή για να πήξει στο ψυγείο, αξίζει κάθε άλλο.
Συστατικά
Πανακότα
183 γρ. Κρέμα γάλακτος
90 γρ. Γάλα
1/2 στικ Βανίλια
10 γρ. Ζάχαρη
1 φύλ. Ζελατίνη
Φρούτα
2 τμχ. Φράουλες
1 τμχ. Ροδάκινο
1 τμχ. Βανίλια φρούτο
2 κ.σ. Μαυροδάφνη
Διαδικασία
Αρχικά παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζουμε και τους σπόρους, αλλά και το στικ της βανίλιας στη κατσαρόλα.
Φέρνουμε σε βρασμό και αφαιρούμε αμέσως από τη φωτιά.
Προσθέτουμε μέσα τη ζελατίνη, την οποία την είχαμε παγώσει σε κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, μεταφέρουμε σε δύο φόρμες για σουφλέ. Τις βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 5 ώρες μέχρι να πήξουν.
Για τα φρούτα
Κόβουμε τα φρούτα σε κυβάκια και τα μαρινάρουμε με τη μαυροδάφνη 5 λεπτά πριν σερβίρουμε το γλυκό.
Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό μας, βυθίζουμε τις φόρμες σε ζεστό νερό για λίγο και μετά αναποδογυρίζουμε στο πιάτο.
Σερβίρουμε μαζί με τα φρούτα μας και τους χυμούς τους.
Καλή σας απόλαυση!!
Πηγή. giannischalkidis.gr
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε
Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα
Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως