Αποτελέσματα Πανελλήνιες

Πανελλαδικές 2022: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή τους σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι καταστάσεις που αναρτήθηκαν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Οι βαθμολογίες

Οι υποψήφιοι για να ενημερωθούν για τις βαθμολογίες τους έχουν στη διάθεσή τους τρεις τρόπους.

  • Την επίσκεψη στο σχολείο, όπου έχουν αναρτηθεί οι μέσω των βαθμολογικές καταστάσεις. Σε αυτές για λόγους διαφύλαξης των προσωπικών δεδομένων αναγράφεται μόνο ο κωδικός και οι βαθμοί κάθε υποψηφίου.
  • Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας και ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα, είτε απευθείας να επισκεφθούν την ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, https://results.it.minedu.gov.gr. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εύκαιρο τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
  • Ο τρίτος τρόπος είναι μέσω της λήψης γραπτού μηνύματος sms. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να έχουν καταχωρήσει το κινητό τους τηλέφωνο ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, σε ημερομηνίες που είχαν προκαθοριστεί.

Το υπουργείο Παιδείας θα εκδώσει νεότερο δελτίο τύπου για την ανακοίνωση αποτελεσμάτων στα ειδικά μαθήματα πανελλαδικών εξετάσεων 2022, καθώς και για την έναρξη συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως