{ Τελευταία νέα }

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: 1000 ειδικοί φρουροί με γκλοπ, χειροπέδες και σπρέι πιπεριού (βίντεο)

Οι πρώτες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης για το νέο σώμα φύλαξης των Πανεπιστημίων

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: 1000 ειδικοί φρουροί με γκλοπ, χειροπέδες και σπρέι πιπεριού (βίντεο)Με 1000 ειδικούς φρουρούς θα στελεχωθεί το νέο σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας για την προστασία των Ανώτατων Ιδρυμάτων Εκπαίδευσης.

 Με γκλοπ, χειροπέδες και σπρέι πιπεριού θα είναι εξοπλισμένοι οι 1.000 ειδικοί φρουροί που θα προσληφθούν προκειμένου να στελεχώσουν το νέο σώμα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα υπάρχει επίσης ελεγχόμενη είσοδος στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ ενισχύονται και οι διατάξεις του πειθαρχικού δικαίου.
 
Το νέο σώμα φύλαξης των πανεπιστημίων, το οποίο μένει να κριθεί στην πράξη, θα λαμβάνει ειδική εκπαίδευση από την Ελληνική Αστυνομία, θα φέρει ειδική στολή, δεν θα έχει πυροβόλα όπλα, αλλά γκλοπ και σπρέι πιπεριού και χειροπέδες, ενώ θα έχει και τα προβλεπόμενα προανακριτικά καθήκοντα.
 
Οι πρώτες αντιδράσεις
 
Το νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, έχει γινει αποδεκτό από την πλειοψηφία των πρυτανικών αρχών, ενώ υπάρχουν αντιδράσεις από φοιτητικές οργανώσεις.
Για νομοσχέδιο καταστολής που δεν δίνει λύσεις αλλά συκοφαντεί τα πανεπιστήμια κάνει λόγο η αντιπολίτευση.
 
«Είναι μία προσπάθεια που διασύρει, συκοφαντεί τα πανεπιστήμια ότι είναι άντρα τρομοκρατίας και εγκληματικότητας ενώ τα πανεπιστήμια είναι θεσμοί έρευνας και διδασκαλίας» σημείωσε ο Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πηγή: megatv.com

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ