«Πανσέληνος της Φράουλας» ή «Πανσέληνος των Ρόδων» ή «Πανσέληνος του Μελιού»

«Πανσέληνος της Φράουλας» ή «Πανσέληνος των Ρόδων» ή «Πανσέληνος του Μελιού»

Ανήμερα του «Αγίου Πνεύματος» στις 17 Ιουνίου θα δείτε την «Πανσέληνο της Φράουλας» ή  «Πανσέληνο των Ρόδων» ή «Πανσέληνο του Μελιού»
 
Το εντυπωσιακό ουράνιο φαινόμενο θα είναι ορατό από κάθε γωνιά του πλανήτη, δίνοντας τη δυνατότητα σε ρομαντικούς, ονειροπόλους –και όχι μόνο- να απολαύσουν την ομορφιά του στον νυχτερινό ουρανό.
 

Από που προέρχεται η ονομασία  «Πανσέληνος της Φράουλας» ή  «Πανσέληνος των Ρόδων» ή «Πανσέληνος του Μελιού»

 
«Πανσέληνο της Φράουλας» το όνομα προέρχεται από την σύντομη περίοδο συγκομιδής της φράουλας στη βορειοανατολική Αμερική.
 
 «Honey Moon» («Πανσέληνος του Μελιού») ή «Mead Moon». Mead σημαίνει υδρομέλι είναι ένα όνομα που έδωσαν απο παλιά στην Ευρώπη Η παράδοση του να αποκαλείται ο πρώτος μήνας του γάμου «honeymoon», θεωρείται πως χρονολογείται από το 1500 και ίσως ακόμα να συνδέεται και με την «Πανσέληνο του Μελιού», είτε λόγω του εθίμου πολλά ζευγάρια να παντρεύονται τον Ιούνιο, είτε επειδή η Πανσέληνος του Μελιού είναι η πιο γλυκιά πανσέληνος του χρόνου.
Μία ακόμα θεωρία, που υποστηρίζει ότι στα τέλη του Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου, το μέλι ήταν ώριμο και έτοιμο να μαζευτεί από τις κυψέλες , γι΄αυτό και ο συγκεκριμένος μήνας ήταν ο πιο «γλυκός».
 
«Πανσέληνος των Ρόδων» στην Ευρώπη την αποκαλούσαν «Πανσέληνο των Ρόδων», λόγω του χρώματος που έπαιρνε η Σελήνη κατά τη διάρκεια του φαινομένου: ένα απαλό κόκκινο.

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως