Πανσέληνος Νοεμβρίου: Tο «Φεγγάρι του Κάστορα» θα συμπέσει με τη μεγαλύτερη μερική έκλειψη Σελήνης του αιώνα

Η Πανσέληνος Νοεμβρίου αναμένεται να προσφέρει ένα μοναδικό υπερθέαμα την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, καθώς η φωτεινότητα θα αγγίξει σχεδόν το 97%. Μάλιστα φέτος θα συμπέσει με τη μεγαλύτερη μερική έκλειψη Σελήνης του αιώνα.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη Πανσέληνος φέρει και το όνομα το “Φεγγάρι του Κάστορα”. Ο λόγος; Ίσως γιατί καθώς ο καιρός γίνεται πιο κρύος και οι μέρες μικραίνουν, το χειμερινό ηλιοστάσιο πλησιάζει σε μια εποχή που κάποτε οι οι κυνηγοί προσπαθούσαν να πιάσουν αυτά τα μεγάλα τρωκτικά, τους κάστορες για να πάρουν το δέρμα τους για να ζεσταθούν τους επόμενους μήνες. Μία άλλη εξήγηση αφορά τους κάστορες που ετοιμάζονται για τον χειμώνα.

Λοιπά ονόματα της στρογγυλής θεάς

Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου φέρει το όνομα Φεγγάρι του Λύκου, του Φεβρουαρίου Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού (τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια), του Απριλίου καλείται Ροζ Φεγγάρι από ένα μικρό λουλούδι που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική και του Μαΐου λέγεται Φεγγάρι του Λουλουδιού.

Του Ιουνίου αποκαλείται το Φεγγάρι της Φράουλας, του Ιουλίου  Φεγγάρι του Ελαφιού, του Αυγούστου Φεγγάρι του Οξύρρυγχου, του Σεπτεμβρίου Φεγγάρι του Καλαμποκιού, του Οκτωβρίου Φεγγάρι των Κυνηγών και του Δεκέμβρη Κρύο Φεγγάρι.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως