{ }

Pantelis Stoikos Quartet & IVO PAPAZOV στο Θέατρο Κήπου

στο πλαίσιο του Keep on Jazz & Beyond festival 2019


Κατηγορίες: Συναυλίες, Live

Pantelis Stoikos Quartet & IVO PAPAZOV στο Θέατρο Κήπου

Χώρος: Θέατρο Κήπου
Διεύθυνση: Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ, 54621
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Θέατρο Κήπου
Τιμή: από 6.00
Ποιοι: Pantelis Stoikos Quartet, ΙVO PAPASOV
Πότε: 20/06/2019
Ώρα έναρξης: 21:15

Το Keep on Jazz & Beyond festival του Δήμου Θεσσαλονίκης, υποδέχεται τον Παντελής Στόικος (Pantelis Stoikos) έναν από τους πιο δημιουργικούς σαλπιγκτές της σύγχρονης βαλκανικής και τζαζ σκηνής σε διεθνή επίπεδο

Το  Keep on Jazz & Beyond festival του Δήμου Θεσσαλονίκης, υποδέχεται τον  Παντελής Στόικος (Pantelis Stoikos)  έναν από τους πιο δημιουργικούς σαλπιγκτές της σύγχρονης βαλκανικής και τζαζ σκηνής σε διεθνή επίπεδο.Αρχικά ασχολήθηκε με τη μουσική το 1990 και το 1994 είχε τα πρώτα μαθήματα τρομπέτας παράλληλα με την εκμάθηση του πιάνου. Συνέχισε τις σπουδές του στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και κέρδισε διακρίσεις σε πολλές μουσικές εκδηλώσεις. Επικεντρώνεται στους ήχους της περιοχής του, Δυτική Μακεδονία & Θράκη, επεκτείνοντας αυτή τη μουσική με στυλ τζαζ και κλασικής μουσικής. Από το 1997 έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες και καλλιτέχνες από την παραδοσιακή μουσική, την τζαζ, τον αυτοσχεδιασμό, τη σύγχρονη μουσική κλπ

Ο Παντελής Στόικος μας παρουσιάζει το νέο κουαρτέτο του με τη συμμετοχή των Λάκη Τζήμκα στο μπάσο, Λέανδρου Πασιά στο πιάνο και Γιώργου Κλουντζού-Χρυσίδη στα τύμπανα!!
Από την πρώτη πρόσφατη εμφάνιση του κουαρτέτου,το φθινόπωρο στο Jazz Festival Chellah του Μαρόκου και τις sold out εμφανίσεις τους σε Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα,το υλικό του νέου σχήματος παντρεύει τη σύγχρονη jazz με στοιχεία της εγχώριας και ευρύτερης  μουσικής παράδοσης των Βαλκανίων ισορροπώντας στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης.Το νέο σχήμα του Παντελή Στόικου γεννήθηκε με αφορμή την δημιουργία του νέου του δίσκου και την ανάγκη του να παρουσιάσει κυρίως  δικές του συνθέσεις από όλο το εύρος τις δισκογραφίας,καθώς και τις ακυκλοφόρητες από τον επερχόμενο δίσκο.
 Ο Lakis Tzimkas στο μπάσο, είναι ένας μουσικός με γνωστές συνθέσεις και χαρακτηριστικό στυλ παιξίματος, και έχουνε συνυπάρξει με το Στόικο στη σκηνή επί δώδεκα χρόνια. Ο Leandros Pasias Λέανδρος Πασιάς στα πλήκτρα καθώς και ο Giorgos Klountzos-Chrysidis Γιώργος Κλουντζός - Χρυσίδης στα τύμπανα είναι δύο νέοι ανερχόμενοι και ταλαντούχοι μουσικοί, που έχουν δείξει ήδη το ιδιαίτερο στυλ παιξίματος τους.

SPECIAL GUEST - IVO PAPASOV

Μαζί τους θα εμφανιστεί ένας θρύλος της Βαλκανικής μουσικής, ο σολίστας του κλαρίνου ΙVO PAPASOV από τη Bουλγαρία. Επαναστάτης στο είδος του, πρωτοπόρος στο κίνημα της -μπάντας γάμου- μια μίξη παραδοσιακών βαλκανικών και βουλγάρικων ακουσμάτων με σύγχρονα στοιχεία που το κοινό απολαμβάνει.Ο Στόικος επηρεάστηκε βαθιά από την σχολή του IVO PAPASOV, και έχουνε συνεργαστεί στενά σε Ελλάδα & εξωτερικό, τόσο επί σκηνής όσο  και δισκογραφικά . Ο IVO PAPASOV θα συμμετέχει Και στον επερχόμενο δίσκο του Παντελή Στόικου.
Η σχέση του IVO PAPASOV με τη μουσική ξεκίνησε σε μικρή ηλικία παίζοντας ακορντεόν, αλλά ακολούθησε τα βήματα του παππού του, πρώτου σολίστα κλαρίνου στη Βουλγαρία, και έκανε στροφή στο κλαρίνο. Μεγάλη σχολή για τον εκπληκτικό σολίστα, ήταν η πληθώρα γάμων στους οποίους συνόδευε τον πατέρα του και ανέπτυξε την δεξιοτεχνία του στο κλαρίνο. Με το πέρασμα του καιρού, ο Ivo Papasov θεωρήθηκε ο "Βασιλιάς της μουσικής γάμου". Κατά τη διάρκεια της μουσικής του καριέρας, έχει συνεργαστεί με ονόματα της παγκόσμιας σκηνής και του έχουν απονεμηθεί βραβεία, εθνικής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας. Μερικές από τις συνεργασίες του είναι με τους Johnny Griffin, Hector Zazou, Okay Temiz, Glen Velez, Kepa Junkera, Arild Andersen κ.α. Εξέχουσα στιγμή της καριέρας του αποτελεί η παραγωγή των πρώτων του δίσκων από τον θρυλικό μουσικό παραγωγό Joe Boyd. Το 2005 του απονεμήθηκε το βραβείο BBC Radio 3 World Music, γεγονός που τον έκανε ακόμα πιο γνωστό σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Στην πατρίδα του, του έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία ως πρέσβη της βουλγάρικης μουσικής, τοποθετώντας τη χώρα του στον χάρτη της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

* *  Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς θα είναι η παρουσία στην σκηνή του πολυβραβευμένου  Παγκοσμίως πιανίστα & συνθέτη MILCHO LEVIEV.


Keep on Jazz & Beyond festival 2019
Πέμπτη 20/06
Pantelis Stoikos Quartet & special guest the bird of Balkans IVO PAPAZOV

Ώρα έναρξης: 21:15
Τιμή εισιτηρίων: 8 ευρώ / 6 ευρώ (άνεργοι, φοιτητές)

 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου  και υποδέχεται στη σκηνή του τις τάσεις της σύγχρονης Jazz World και Ethnic music.Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στους καλλιτέχνες και τους πολυάριθμους φίλους των μουσικών αυτών να βρεθούν κάτω από την ίδια στέγη.

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ