Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα ανοίγουν από Δευτέρα 4/5 και πώς θα λειτουργήσουν

Παπαθανάσης: Ποια καταστήματα ανοίγουν από Δευτέρα 4/5 και πώς θα λειτουργήσουν

Διευκρινήσεις για τον τρόπο που θα γίνει το άνοιγμα των επιχειρήσεων τη Δευτέρα, 4 Μαΐου προχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης κατά τη σημερινή ενημέρωση  (Σάββατο 2/5) για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό τα καταστήματα που θα επαναλειτουργήσουν είναι τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα με γραφική ύλη, τα καταστήματα υπολογιστών και λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών, ανθέων, τα ΚΤΕΟ, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα καταστήματα για γυάλισμα υποδημάτων, οπτικών.

Τα μέτρα προστασίας όπως η αναλογία των τ.μ, η απόσταση μεταξύ των εργαζομένων κι η τήρηση κατάλογου πελατών θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά είπε συγκεκριμένα ο κος Παπαθανάσης υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να δίνεται έμφαση στους κανόνες υγιεινής και να χρησιμοποιούνται γάντια και μάσκες ενώ επεσήμανε ότι θα υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης των κανόνων.

Παράλληλα, έγινε υπενθύμιση ότι τα καταστήματα τροφίμων θα συνεχίσουν να λειτουργούν από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ τα Σάββατα μέχρι τις 9 Μαΐου.

Οσον αφορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής το ωράριό τους μπορεί να είναι από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα Σάββατα.

Οι θέσεις εργασίας πρέπει να έχουν 2 μέτρα απόσταση τουλάχιστον μεταξύ τους ενώ η χρήση μάσκας για τους υπαλλήλους είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τα καταστήματα τροφίμων.

Σε κάθε περίπτωση δεν λειτουργούν από αύριο καταστήματα για μασάζ, πιλάτες και πέρσοναλ τρέινιγκ.

Ο υφυπουργός υπενθύμισε πως καταγγελίες για αισχροκέρδια και μη τήρηση των μέτρων μπορούν να γίνουν στον αριθμό 1520.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως