Παραιτείται από τα βασιλικά του καθήκοντα ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Παραιτείται από τα βασιλικά του καθήκοντα ο Πρίγκιπας Φίλιππος

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος και δούκας του Εδιμβούργου αποσύρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο ενώ η βασίλισσα θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως τις υποχρεώσεις της, ανακοίνωσε ο βασιλικός συντάκτης του δικτύου ITV στο Twitter.
 
Πρόσθεσε μάλιστα πως ο Πρίγκιπας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας στην απόφασή του αυτή.
 
Η ανακοίνωση αυτή έδωσε τέλος στην έντονη φημολογία που υπήρχε από το πρωί για προβλήματα υγείας της Βασίλισσας Ελισσάβετ ή του Πρίγκιπα Φίλιππου μετά την αναγγελία για έκτακτη σύσκεψη του προσωπικού στο Μπάκιγχαμ.
 
Αυτή η καλά πληροφορημένη πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι σύσκεψη με όλο το προσωπικό του βασιλικού οίκου θα πραγματοποιείτο σήμερα, «όπως πραγματοποιούνται διάφορες συσκέψεις ετησίως». «Αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», πρόσθεσε η ίδια πηγή, σε σχέση με την υγεία της βασίλισσας που είναι 91 ετών και του κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερου συζύγου της.
 
Το προσωπικό της βασίλισσας σε όλη τη χώρα είχε κληθεί στα Ανάκτορα σήμερα εν μέσω φημών για επικείμενη ανακοίνωση που αφορούσε τη βασίλισσα ή τον δούκα του Εδιμβούργου, τον σύζυγό της, είχε ανακοινώσει η ταμπλόιντ Daily Mail στην ηλεκτρονική της έκδοση.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Λόρδος Τσάμπερλεϊν, ο ανώτερος αξιωματούχος του βασιλικού οίκου, καθώς και ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας Κρίστοφερ Γκάιντ, αναμένεται να μιλήσουν στο προσωπικό σήμερα το πρωί.
 
«Παρότι περιστασιακά συγκαλούνται συσκέψεις με το σύνολο του προσωπικού, ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτό, την τελευταία στιγμή, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστος και υποδηλώνει ότι κάτι μείζον θα ανακοινωθεί», πρόσθεσε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζονταν.
 
Η βασίλισσα που έγινε 91 ετών επέστρεψε χθες στο Λονδίνο, μετά την παραμονή της όπως κάνει κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα στον Πύργο Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου.
 
Ο σύζυγός της Φίλιππος θα γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του τον Ιούνιο. Και οι δύο τους έδειχναν υγιέστατοι χθες, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος εγκαινίασε ένα στάδιο του κρίκετ και η βασίλισσα δέχτηκε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι που πήγε για να την ενημερώσει για τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου. Πηγή: kathimerini.gr