{ Τελευταία νέα }

Παραιτήθηκε από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων η Κατερίνα Γκαγκάκη για την “υπόθεση Λιάγκα”

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Παραιτήθηκε από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων η Κατερίνα Γκαγκάκη για την “υπόθεση Λιάγκα”Παραιτήθηκε από την Τεχνόπολη και τον Δήμο Αθηναίων η Κατερίνα Γκαγκάκη

Την παραίτησή της από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης υπέβαλε η Κατερίνα Γκαγκάκη, μετά τον σάλο που ξέσπασε για τον σχολιασμό του πάνελ του Γιώργου Λιάγκα που αφορούσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης στο ΑΠΘ.
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της παράταξης “ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ”, Παύλος Γερουλάνος, είχε ζητήσει  την αποπομπή της Κατερίνας Γκαγκάκη μετά από τα σχόλια που έγιναν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα. 
''Είχαμε την ελπίδα πως είτε η κα Γκαγκάκη, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, είτε ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Μπακογιάννης, θα αντιλαμβάνονταν την ουσία αλλά και τον συμβολισμό που εμπεριέχει η επίσημη ενασχόληση με τον πολιτισμό της Αθήνας καθώς και τη σημασία του παραδείγματος στο χώρο του πολιτισμού και της πολιτικής, αναλαμβάνοντας με παρρησία και χωρίς τυμπανοκρουσίες τις ευθύνες τους.
Τα πράγματα είναι απλά: Η κα Γκαγκάκη δεν μπορεί και δεν θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, ως ένδειξη κατανόησης ότι συμπεριφορές όπως η δική της στην επίμαχη τηλεοπτική εκπομπή δεν έχουν θέση ούτε στον χώρο ευθύνης της, ούτε στην ελληνική κοινωνία''  δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.
Η παραίτησή της έγινε δεκτή από τον Κώστα Μπακογιάννη.
Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων αναφέρει:
«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας - Ινέζ Αγγελή - Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ