{ Εκπαίδευση }

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος καθηγητής Κώστας Γραμμένος


Κατηγορίες: Τελευταία νέα | Εκπαίδευση

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος καθηγητής Κώστας ΓραμμένοςΤην παραίτησή του από την προεδρία της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, υπέβαλε ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος, λίγες ημέρες μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την επικείμενη συγχώνευσή του με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
 
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Καθημερινή, η παραίτηση του κ. Γραμμένου, καθηγητή στο City University του Λονδίνου και εγνωσμένου κύρους πανεπιστημιακού, έγινε δεκτή από τον υπουργό Παιδείας.
 
Ο Κώστας Γαβρόγλου, σύμφωνα με την Καθημερινή, εξήρε το έργο του καθηγητή που μετείχε στο εγχείρημα από την αρχή της δημιουργίας του.
 
Η παραίτηση φέρεται να αποδίδεται στην πρόθεση του υπουργού να συγχωνεύσει με το Διεθνές Πανεπιστήμιο τα παραπάνω τμήματα των ΤΕΙ, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αξιολόγηση των τμημάτων. Διαβάστε: Την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
 
Αντιθέτως, όπως σημειώνει η εφημερίδα, οι ξένοι αξιολογητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου επισημαίνουν στις κρίσεις τους την «εντυπωσιακή ποιότητα» του ερευνητικού έργου που παράγεται στο ίδρυμα, η οποία είναι «σαφώς αντίστοιχη» με ξένα πρότυπα.

:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___