{ Τελευταία νέα }

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης - δείτε την επιστολή παραίτησης


Κατηγορίες: Πολιτική

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης - δείτε την επιστολή παραίτησηςΠαραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης

Την παραίτησή του υπέβαλε την Παρασκευή 31/7 στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης.
 
Ο πρώην δικαστικός λειτουργός, έχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, με την οποία εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση.
 
Ο κ. Κράνης στην επιστολή του ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που του έκανε, αναφέρει  ότι στο διάστημα από τον Ιούλιο 2019 μέχρι τώρα παρήχθη σημαντικό έργο με άξονα τις βασικές κυβερνητικές κατευθύνσεις και κάνει λόγο για τις ανειλημμένες επιστημονικές του υποχρεώσεις τις οποίες αδυνατεί να αθετήσει:

«Ωστόσο ανειλημμένες από μακρού χρόνου και πάντως πριν από την έξοδό μου από το δικαστικό σώμα επιστημονικές (συγγραφικές) υποχρεώσεις μου, τις οποίες αδυνατώ να αθετήσω, όπως προπάντων η συμμετοχή μου σε συλλογικό έργο ερμηνείας του ΚΠολΔ ή ανάλογες ερμηνευτικές προσεγγίσεις ευρωπαϊκών κανονισμών, με αναγκάζουν να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης, αφού η ενασχόληση με τα καθήκοντα της θέσης αυτής οφείλει να είναι συνεχής και χωρίς περισπασμούς από εξωτερικούς παράγοντες.

Παρακαλώ να δεχθείτε, για τους λόγους αυτούς, την παραίτησή μου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στη συνέχιση του κυβερνητικού έργου προς όφελος της πατρίδας μας».

Τις αρμοδιότητές του θα καλύψει ο Κώστας Τσιάρας, νυν Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας.


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ