Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: «Πινγκ πονγκ» ευθυνών μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και Περ. Κεντρικής Μακεδονίας

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, οι μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου. Αυτό γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, …αδειάζοντας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με ανακοίνωσή της επικαλείται απόφαση της κυβέρνησης και έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ανακοίνωσε ότι στη Θεσσαλονίκη θα παρελάσουν μόνο τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη (22/10/2021)

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, που κοινοποιήθηκε σήμερα, επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Κύκλοι υπουργείου Εσωτερικών

Κύκλοι του Υπουργείου εσωτερικών ωστόσο, παραπέμπουν στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη Θεσσαλονίκη, θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας.

Σημειώνεται ότι είθισται μέχρι σήμερα,  στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης η μαθητική παρέλαση να γίνεται στις 27 Οκτωβρίου, ενώ στην κεντρική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου παρελαύνουν και μαθητικά τμήματα, φορείς και σύλλογοι. Στους όμορους δήμους οι μαθητικές παρελάσεις γίνονται στις 28 Οκτωβρίου ανήμερα της επετείου.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως