Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της Jumbo

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα κεντρικά γραφεία της Jumbo

Όπως σημειώνεται σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «πίσω από τα πολύχρωμα παιχνίδια κρύβεται ένα μαύρο κάτεργο».
«Τα αφεντικά της Jumbo επικαλούμενα το “φόρτο εργασίας” σε περιόδους όπως τα Χριστούγεννα, οι αποκριές, το Πάσχα υποχρεώνουν τους εργαζομένους τους να υπογράψουν τροποποιητικές συμβάσεις που όχι μόνο καθιερώνουν το 6ήμερο αλλά και υποχρεώνουν όλους τους εργαζόμενους με 30 ώρες εργασίας την εβδομάδα να εργαστούν 40 ώρες κατά βούληση της εταιρείας», σημειώνουν μεταξύ άλλων. «Προτρέπουμε για άλλη μια φορά λοιπόν, τον κόσμο να κάνει το αυτονόητο και να σταματήσει να αγοράζει από τα Jumbo. Ελπίζουμε ότι θα γίνονται κάθε μέρα και περισσότεροι αυτοί που κάνουν μποϋκοτάζ σε αυτό το κάτεργο», σημειώνουν στην σχετική ανάρτησή τους. 
Προσθέτουν δε ότι,  «Η δύναμη της συνήθειας είναι τεράστια και στα Jumbo έχει γίνει συνήθεια πλέον, πάσης φύσεως δικαιώματα να καταπατώνται και η αξιοπρέπεια των υπαλλήλων να θυσιάζεται ξανά και ξανά στο βωμό του κέρδους και της δύναμης. Όλα αυτά όταν το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ακόμη προσπαθεί να διασταυρώσει αν οι καταγγελίες που σωρηδόν επανέρχονται στη δημοσιότητα μετά α πό κάθε Χριστούγεννα είναι βάσιμες».
 
Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από τα Jumbo.