Άρειος Πάγος

Παρέμβαση Ντογιάκου στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Ανατροπή από τον Ισίδωρο Ντογιάκο, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη.

Μόλις τον περασμένο Νοέμβριο το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αν. Κρήτης, είχε κάνει δεκτή την αίτηση της υπεράσπισης της κατηγορουμένης γιατρού, αποδεχόμενο το σκεπτικό πως η εισαγγελική πρόταση για αναίρεση της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης δεν ήταν ορθά τεκμηριωμένο.

Με την απόφαση αυτή το Εφετείο επικύρωσε πρακτικά την πρωτόδικη απόφαση με την οποία είχε αθωωθεί η αναισθησιολόγος.

Ωστόσο, σχεδόν άμεσα υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Σύμφωνα  με την ΕΡΤ, τελικά, σήμερα (17/1) ανακοινώθηκε η άσκηση αναίρεσης και η εξέλιξη της υπόθεσης τίθεται στην κρίση των πέντε Δικαστών του Αρείου Πάγου.

Αν η πρόταση αναίρεσης του κ Ντογιάκου γίνει δεκτή, τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Το χρονικό

Υπενθυμίζουμε πως το κοριτσάκι είχε χάσει την ζωή το 2016, έπειτα από επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.Ο θάνατος της αποδόθηκε σε αλλεργικό σοκ, αλλά οι γονείς ζήτησαν την δίωξη της αναισθησιολόγου για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της στην διάρκεια της επέμβασης.

Στην δίκη που διεξήχθει το 2021 και κατόπιν μακράς διαδικασίας στην οποία κατέθεσαν και ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες, η γιατρός είχε αθωωθεί.

Και τότε ο εισαγγελέας Εφετών Ηρακλείου, όπως και σήμερα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, είχε ζητήσει αναίρεση και επανάληψη της δίκης.


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 | Πηγή ΕΡΤ