ΑΠΘ

Παρενόχλησαν φοιτήτρια σε κοινόχρηστο μπάνιο στις εστίες του ΑΠΘ

Σε ανώνυμη καταγγελία μέσω σελίδας στο facebook προχώρησε φοιτήτρια για περιστατικό παρενόχλησης, που βίωσε στην Α’ εστία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η κοπέλα κατήγγειλε ότι τρία άτομα ηλικίας περίπου 25 – 30 ετών,  μη φοιτητές, την ακολούθησαν στα κοινόχρηστα μπάνια τα ξημερώματα. Άρχισαν να τραβάνε την πόρτα του μπάνιου για να ανοίξει  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κοπέλα «Μου έλεγαν να ανοίξω λέγοντας μου “θα περάσεις καλά, θα σου αρέσει”».

Η φοιτήτρια όπως τονίζει, ούρλιαξε για βοήθεια αλλά πιθανόν λόγω της ώρας,  δεν υπήρξε ανταπόκριση. Το μαρτύριο της φοιτήτριας κράτησε 10 λεπτά, καθώς οι τρεις άνδρες αποώρησαν.  «Μετά από 10 λεπτά που προσπαθούσαν να μπουν και ενώ εγώ είχα παγώσει και ήμουν αδύναμη να αντιδράσω αποφάσισαν να φύγουν λέγοντας μου ότι θα ξανασυναντηθούμε», αναφέρει η κοπέλα.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) με αφορμή την καταγγελία της φοιτήτριας, οικότροφου των εστιών του ΑΠΘ για παρενόχληση προχώρησε σε διαμαρτυρία στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, διεκδικώντας την επισκευή των κτιριακών υποδομών των Εστιών, όπως και έκτακτο κονδύλι για τη συντήρηση – φύλαξη των Εστιών.

«Η χρόνια υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, η οποία είναι πολιτική όλων των κυβερνήσεων ανεξαρτήτου χρώματος, έχει καταντήσει τις Φοιτητικές Εστίες να υπολειτουργούν και να αδυνατούν να παρέχουν τα απαραίτητα στους οικότροφους που μένουν σε αυτές. Μιλάμε για τα χαλασμένα μπάνια στους ορόφους, τα ασανσέρ που χαλάνε και παίρνει πολύ καιρό για να επισκευαστούν, τα κουφώματα στις Γ εστίες που μπάζουν αέρα στα δωμάτια, την έλλειψη ζεστού νερού στα μπάνια, ο ανεπαρκής φωτισμός στους διαδρόμους αλλά και γύρω από την εστία», σημειώνει ο ΣΟΦΕΘ, και προσθέτει ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν λόγω της εξαθλίωσης των κτιρίων σε συνδυασμό με τη μηδενική τους φύλαξη. «Δεν θα συμβιβαστούμε με τον φόβο, δεν θα συμβιβαστούμε με την εξαθλίωση!» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι φοιτητές.


Θεσσαλονίκη 2 Φεβρουαρίου 2023

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως