{ Τελευταία νέα }

Παρίσι: Ακτιβίστριες αλυσοδέθηκαν για να καταγγείλουν «την πατριαρχική και τοξική αγάπη για τις γυναίκες»

 

Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Παρίσι: Ακτιβίστριες αλυσοδέθηκαν για να καταγγείλουν «την πατριαρχική και τοξική αγάπη για τις γυναίκες»



Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, οι Femen αλυσοδέθηκαν στους στύλους της Γέφυρας των Τεχνών στο Παρίσι διαμαρτυρόμενες για την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες

Μέλη των Femen στο Παρίσι αλυσοδέθηκαν, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, στους στύλους φωτισμού της Γέφυρας των Τεχνών στο Παρίσι για να καταγγείλουν τις γυναικοκτονίες, που όπως προσπαθούν να δικαιολογήσουν οι δράστες οφείλονται στην «αγάπη» τους.
 
«Οι άνδρες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το πρόσχημα της αγάπης για να δικαιολογήσουν την ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες», δήλωσε η Femen Ίνα Σεβτσένκο, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι «οι γυναίκες συνεχίζουν να βρίσκονται σε κατάσταση ανασφάλειας στις σχέσεις τους».

Φορώντας στεφάνια από μαύρα λουλούδια στο κεφάλι τους, οι διαδηλώτριες κρατούσαν μπαλόνια με το σχήμα της καρδιάς, σε κόκκινο και μαύρο χρώμα, μπουκέτα με κόκκινα τριαντάφυλλα και μαύρα πλακάτ με συνθήματα.
«Αναπαράγουμε τα σύμβολα του Αγίου Βαλεντίνου για να καταγγείλουμε αυτήν την πατριαρχική και τοξική αγάπη» για τις γυναίκες, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σοφί Αντουάν.
«Τις βιάζουν από αγάπη, τις χτυπούν από αγάπη και σήμερα ξεσηκωνόμαστε εναντίον αυτής της επιβλαβούς και καταστροφικής αγάπης» σημείωσε.
«Δεν σε αγαπώ έως θανάτου», ήταν ένα από τα συνθήματα που είχαν γράψει στο γυμνό στήθος τους οι ακτιβίστριες





 



TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ